Δευτέρα
25
Σεπτέμβριος
Back

Καστανίδης κατά Ανδρουλάκη: «Προσωπική προσβολή»

Ως «προσωπική προσβολή» χαρακτηρίζει την επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να καταλάβει την έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Χάρης Καστανίδης.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του, ο κ. Καστανίδης εξαπολύει «πυρά» κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας νέα διάσταση στο ήδη οξυμένο πολιτικό κλίμα των τελευταίων ωρών ανάμεσα τους.

Οπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, ο κ. Καστανίδης ενημερώθηκε για την απόφαση Ανδρουλάκη ελάχιστα λεπτά πριν από την ανακοίνωση του κόμματος, ενοχλήθηκε πολύ και προανήγγειλε την σημερινή παρέμβαση του. Την ίδια ώρα ωστόσο στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, μετά τις αντιδράσεις, υποστήριζαν ότι ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε την έδρα του Χάρη Καστανίδη σε συνεννόηση μαζί του για καθαρά για συμβολικούς λόγους και ότι μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα επιλέξει άλλη. 

Πάντως η κατάσταση ανάμεσα στους δύο φαίνεται ότι οδηγείται σε συγκρουσιακό μονοπάτι.

Η ανακοίνωση του Χάρη Καστανίδη

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο.

Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.

Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως.

Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.

Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια.

Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!