Παραίτηση Σηφουνάκη από τη θέση του εισηγητή – Αιχμές για τον Καλλικράτη

Παραιτήθηκε από τη θέση του ως εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σε θέματα Υποδομών, Μεταφορών και Ναυτιλίας ο βουλευτής Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης, με επιστολή του στον Γραμματέα της ΚΟ Παναγιώτη Ρήγα. Επίσης, ο κ. Σηφουνάκης έδωσε στον κ. Ρήγα επιστολή που απευθύνεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Σηφουνάκης αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην κυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι οι βουλευτές του Κινήματος έχουν ελλιπή ενημέρωση από τους υπουργούς της ΝΔ ή καλούνται να ψηφίσουν νομοσχέδια την τελευταία στιγμή.

Στα θέματα αυτά, όπως αναφέρει στο κείμενό παραίτησής του, τα έχει θέσει επανειλημμένα στις συνεδριάσεις της ΚΟ και προτίθεται να τα αναφέρει και στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών.

Αναφέρει επίσης συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως ότι το ΠΑΣΟΚ καθυστερεί να αναλάβει πρωτοβουλία για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του «Καλλικράτη», ενώ για το νομοσχέδιο για τη φορολογία ακινήτων αναφέρει ότι ενώ η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει προτάσεις εδώ και 1,5 χρόνο και το αποτέλεσμα ήταν να κατατεθεί ένα πρόχειρο σχέδιο νόμου. Επίσης αναφέρει ότι η πολιτική του υπουργείου Ναυτιλίας ασκείται μονομερώς.

Ο κ. Σηφουνάκης προχωρεί σε κριτική και σε γενικότερα πολιτικά ζητήματα, τονίζοντας ότι το πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ είναι συγκεχυμένο. Ενώ για την προγραμματική συμφωνία ΝΔΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι πρόκειται για ένα κείμενο που επεξεργάστηκαν συνεργάτες των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, χωρίς να πάρουν μέρος οι ΚΟ των δύο κομμάτων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΗΓΗΤΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!