Τσίπρας: Θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της Θεσπρωτίας

Τη δέσμευση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα της Θεσπρωτίας, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την τρίωρη συνάντηση που είχε στην Ηγουμενίτσα με φορείς του νομού.

«Εμείς θα συλλέξουμε τις τοποθετήσεις των φορέων, τις αναφορές στα προβλήματα και από κοινού θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις ρεαλιστικές, βιώσιμες, με προοπτική για να ζήσει ο κόσμος με αξιοπρέπεια και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στη νέα γενιά», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σύσκεψη, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και εκπρόσωποι των δήμων Φιλιατών και Σουλίου μίλησαν για τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης, σειρά προβλημάτων παρέθεσαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας και των Ιχθυοκαλλιεργητών.

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στα προβλήματα που παρέθεσαν οι φορείς, είπε ότι «ήταν αποτυχημένος ο Καλλικράτης, γιατί η φιλοσοφία του ήταν λάθος» και προσέθεσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η αυτοδιοίκηση και οι δήμοι είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης.

Αναφορικά με τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, οι οποίοι καταγγέλλουν πως είναι απλήρωτοι από τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, επισήμανε ότι στόχος του κόμματός του είναι η ανασυγκρότηση του Συνεταιριστικού Κινήματος.

«Η Δωδώνη είναι για μας ένα πιλοτικό μοντέλο για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Είναι δέσμευση ότι θα θέσουμε στο μικροσκόπιο της νομιμότητας την αγοραπωλησία που έγινε πριν από περίπου έναν χρόνο. Είναι δέσμευσή μας ότι θα ανασυγκροτήσουμε την συνεταιριστική βάση της Δωδώνης. Προτεραιότητα είναι η αναδιοργάνωση της παραγωγής, η εξόφληση των κτηνοτρόφων», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι οι φορείς και οι εκπρόσωποί τους περιέγραψαν «την αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής» και επανέλαβε πως η λύση για να σταματήσει αυτή η καταστροφική πορεία της χώρας είναι η ακύρωση του μνημονίου και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, κάτι το οποίο χαρακτήρισε ως μονόδρομο και «το μόνο success story που μπορεί να έχει η Ελλάδα, να έχουν οι Έλληνες αυτήν τη δύσκολη στιγμή».

Επισήμανε, ωστόσο, ότι δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος της ανάκαμψης, της ανόρθωσης, καθώς είναι σύνθετα τα προβλήματα και γι’ αυτό απαιτείται -όπως τόνισε- συμπόρευση, ενότητα, μια άλλη νοοτροπία από όλους, επανάσταση συνείδησης, που θα ξεκινήσει από τον καθένα, ώστε να αλλάξει η κατάσταση.

«Η σημαντικότερη δέσμευση από την πλευρά μας είναι ότι εμείς ερχόμαστε με πρόγραμμα, με λύσεις, κυρίως όμως ερχόμαστε με διάθεση συγκρούσεων. Η εναλλαγή στην κυβέρνηση, η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είναι μία απλή εναλλαγή, όπως αυτή που είδαμε από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν επί 39 χρόνια τώρα -και βεβαίως τα τελευταία τρία χρόνια συγκυβερνούν. Είναι αλλαγή καθεστώτος. Το καθεστώς της διαφθοράς, της λαμογιάς, της αδικίας θα αποτελέσει παρελθόν», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση