Παππάς: «Λοκομοτίβα εκτελούσε εργασίες με το μετρό σε λειτουργία» - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
23
Νοέμβριος
Back

Παππάς: «Λοκομοτίβα εκτελούσε εργασίες με το μετρό σε λειτουργία»

Ο Νίκος Παππάς καλεί τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να παραιτηθεί. Ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή του δήλωση χαρακτηρίζει την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ως «πολλαπλά υπόλογη».

Συγκεκριμένα, της καταλογίζει ευθύνες «τόσο για το εργατικό δυστύχημα στον Ηλεκτρικό, για το οποίο επιχειρεί να εμφανιστεί ως ελεγκτής ενώ είναι ξεκάθαρα ελεγχόμενη», «όσο και για την αποκάλυψη πως μία άλλη λοκομοτίβα εκτελούσε εργασίες λείανσης στη γραμμή 2 του Μετρό, ενώ στο δίκτυο κινούνταν συρμοί και στις αποβάθρες πολίτες».

«Η διοίκηση οφείλει να παραιτηθεί και άμεσα να προχωρήσει από τη ΡΑΣ ο ορισμός ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα στον Ηλεκτρικό»

«Αντίθετα με όσα προβλέπει ο κατασκευαστής της μηχανής. Αντίθετα με τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή ενός ακόμα δυστυχήματος. Αντίθετα με την κοινή αντίληψη ότι καπνοί, σπινθήρες και ρινίσματα δεν μπορούν να συνυπάρχουν με το επιβατικό κοινό», σχολιάζει και επισημαίνει ότι «η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι οι εργασίες σε ώρες λειτουργίας του δικτύου προβλέπονται στη σύμβαση με τον εργολάβο», ενώ «ο ίδιος φέρεται να την διαψεύδει».

«Η διοίκηση οφείλει να παραιτηθεί και άμεσα να προχωρήσει από τη ΡΑΣ ο ορισμός ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα στον Ηλεκτρικό», τονίζει ο Ν. Παππάς, καλώντας τους «εμπειρογνώμονες να εξετάσουν ευθύνες και της ΣΤΑΣΥ και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!