Παναγιωτακόπουλος: Χρειάζεται αλλαγή της καταστροφικής πορείας που ακολουθεί η χώρα

Στην ανάγκη να υπάρξει αλλαγή της καταστροφικής πορείας που ακολουθεί η χώρα που παραμένει εγκλωβισμένη ανάμεσα στις συμπληγάδες της τρόικας και των κυβερνητικών εκπροσώπων, αναφέρθηκε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος σε δήλωσή του για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο επικεφαλής της «Κίνησης για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης» επεσήμανε ότι οι ιστορικές αναφορές δεν αρκούν, καθώς «η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία για να θυμηθούμε την καταστροφική για τη χώρα Χούντα, αλλά και να σκεφτούμε πως πίσω από τον άκριτο λαϊκισμό κρύβονται οι νοσταλγοί της, φορώντας δυστυχώς και κοινοβουλευτικό μανδύα».

Ολόκληρη η δήλωσή του:

Ο αγώνας για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση συνεχίζεται…

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων συνεχίζεται…

Ο αγώνας για μια άλλη κοινωνία, ισότητας και αλληλεγγύης συνεχίζεται…

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ δεν χρειάζονται πολλά λόγια αλλά συγκεκριμένες πράξεις. Δεν αρκούμαστε στις ιστορικές αναφορές, αλλά απαιτούμε σαν ένδειξη στοιχειώδους σεβασμού στους αγώνες της νεολαίας και μια ολόκληρης γενιάς, αλλαγή της καταστροφικής πορείας που ακολουθεί η χώρα, εγκλωβισμένη ανάμεσα στις συμπληγάδες των Τροικανών και των κυβερνητικών τους εκπροσώπων.

Το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» σηματοδοτεί και σήμερα τους αγώνες του λαού μας ενάντια στη φτώχεια και την κοινωνική διάλυση που αποφασίζουν οι θλιβεροί Κυβερνώντες, ενάντια στην κατάρρευση της Δημόσιας Παιδείας, που προσφέρεται με τον πιο άθλιο τρόπο, τρόπαιο στα συμφέροντα των ιδιωτών, ενάντια στην προσπάθεια δημιουργίας του πιο αυταρχικού κράτους που ζήσαμε μετά τη μεταπολίτευση.

Ταυτόχρονα, η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία για να θυμιθούμε την καταστροφική για τη χώρα Χούντα, αλλά και να σκεφτούμε πως πίσω από τον άκριτο λαϊκισμό κρύβονται οι νοσταλγοί της, φορώντας δυστυχώς και κοινοβουλευτικό μανδύα.

Ο φασισμός θα νικηθεί με τη διεύρυνση της Δημοκρατίας και την υπεράσπιση κάθε δημοκρατικού και συμμετοχικού θεσμού που έχει απομείνει στη χώρα.

Και είναι χρέος μας να τους υπερασπιστούμε.

Απέναντι στον εκφασισμό της κοινωνίας, απέναντι στον «κρατικό φασισμό» του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», απέναντι στην Κυβέρνηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και του μηδενικού διαλόγου, απέναντι στους φοβισμένους και αδύναμους πολιτικούς, απέναντι στους κοινοβουλευτικούς κουταβακισμούς, οφείλουμε να προτάξουμε τις αρχές μας και τις ιδέες μας. Αυτές που παραμένουν ζωντανές, καθαρές και ανίκητες από το πέρασμα των μνημονίων και τον ευτελισμό αυτού του πολιτικού συστήματος.

Ο χειμώνας για το λαό μας θα περάσει γρήγορα.

Την Άνοιξη της πατρίδας μας μαζί θα την υποδεχτούμε.

Τιμή, σεβασμός και δόξα στους αγώνες του Πολυτεχνείου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΛΩΣΗ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!