Ο Μαυρίδης (Liberal) ξεκίνησε τον ανασχηματισμό από τον Τσιάρα

“Πάμε για ανασχηματισμό;”, γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης στο liberal και τοποθετείται ως εξής, σχετικά με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα:

«Δύο χρόνια είναι αρκετά για να κριθούν άνθρωποι και πολιτικές. Ο κάθε πρωθυπουργός θέλει να διατηρεί για τον εαυτό του το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού για το πότε θα κάνει ανασχηματισμό και εκλογές. Να μην οδηγηθεί, δηλαδή, σε αποφάσεις πιεζόμενος από τα γεγονότα. Ο κ. Μητσοτάκης ένιωσε μεν πίεση από την κρίση των πυρκαγιών, αλλά δεν βρίσκεται ακόμη στο σημείο της αμφισβήτησης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της αντιπολίτευσης γι’ αυτό.

Με άλλα λόγια έχει ακόμη την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μπορεί, λοιπόν, να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, χωρίς να κατηγορηθεί ότι αυτή θα είναι απόρροια κάποιας δήθεν εσωτερικής κρίσης.

Για εκλογές πλέον δεν πάμε! Δεν θα ήταν σωστό έπειτα από αυτόν τον δύσκολο Αύγουστο. Από την άλλη η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση χρειάζεται νέα πρόσωπα και αλλαγές σε κρίσιμα υπουργεία για να μπορέσει να «τρέξει» το κυβερνητικό έργο. Οι μεγάλες κρίσεις που έχει επιτυχώς αντιμετωπίσει η κυβέρνηση λειτούργησαν στο τέλος ως άλλοθι γι’ αυτά που δεν έγιναν και θα έπρεπε να έχουν γίνει.

Η έλλειψη μεταρρυθμιστικής ατζέντας στην Δικαιοσύνη, για παράδειγμα, είναι κορυφαίο παράδειγμα. Κι αν το κλειδί της επιτυχίας του κυβερνητικού έργου είναι η προσέλκυση επενδύσεων, το ερώτημα είναι πως αυτό θα συμβεί χωρίς μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης. Χρησιμοποιήσαμε το παράδειγμα της Δικαιοσύνης επειδή είναι και το πιο χτυπητό. Αλλά η κυβέρνηση εμφανίζει δυσλειτουργία και σε άλλους τομείς.

Το επιτελικό κράτος ήταν μία σωστή επιλογή, όπως κρίθηκε εκ του αποτελέσματος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα υπουργεία μπορούν να αφήνονται σε μια διαχειριστική λογική της καθημερινότητας. Ο κ. Μητσοτάκης δοκίμασε νέα πρόσωπα στην πρώτη του κυβέρνηση και πολλά απ’ αυτά του «βγήκαν». Οι κκ Πιερρακάκης και Σκυλακάκης έχουν κατά γενική ομολογία πετύχει στο έργο τους και δεν είχαν προηγούμενη υπουργική εμπειρία. Η επιλογή τους πιστώνεται στον κ. Μητσοτάκη.

Υπάρχουν άλλοι ικανοί άνθρωποι για να προσφέρουν στην πατρίδα; Ναι και δεν είναι απαραίτητα παιδιά του κομματικού σωλήνα της ΝΔ. Αλλά αυτή η κυβέρνηση τους χρειάζεται, όπως και το κόμμα της ΝΔ. Κυβέρνηση και κόμμα πρέπει να δείξουν έργο, πρέπει να πετύχουν και πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στους άξιους και στους άριστους. 

Θανάσης Μαυρίδης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΤΣΙΑΡΑΣ, ΥΠΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]