Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία

Το Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα για την υγεία. Βασίζεται σε τρεις άξονες που αφορούν την πρόληψη, τις υπηρεσίες που βελτιώνουν τη ζωή του πολίτη και ειδική μέριμνα για εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη, όπως οι ηλικιωμένοι ή οι μακροχρόνια άνεργοι.

Στον τομέα της πρόληψης, όπου δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα, θα υπάρχουν συγκεκριμένες δράσεις και καμπάνιες για τον καρκίνο, το κάπνισμα, την παχυσαρκία και τη στοματική υγεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δεσμευθεί ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα θεσμοθετήσει την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε καρκινοπαθείς και άτομα με αναπηρία, ενώ έχει τονίσει ότι θα εφαρμοστεί πλήρως ο αντικαπνιστικός νόμος.

Στη ΝΔ έχουν σχεδιάσει ένα νέο σύστημα οργάνωσης και διοίκησης των νοσοκομείων. Διαμηνύουν ότι θα υπάρχει απόλυτος σεβασμός στα χρήματα των φορολογούμενων, τη διοίκηση θα αναλάβουν τεχνοκράτες της υγείας, και όχι, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά «φίλοι των υπουργών με βουλκανιζατέρ ή πλαστά πτυχία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών θα γίνουν ανεξάρτητες και αυτόνομες μονάδες και θα λειτουργούν τόσο εντός των νοσοκομείων όσο και ως και ανεξάρτητες μονάδες 24 ώρες το 24ωρο.

Επίσης, στην πρωτοβάθμια υγεία στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο οικογενειακός γιατρός, με ελεύθερη επιλογή από τους πολίτες, ο οποίος θα είναι σύμβουλος και φροντιστής υγείας της κάθε οικογένειας, θα διαμορφώνει το πλαίσιο της πρόληψης, θα κρατάει το φάκελο του ασθενούς, κ.ά.

Μια μεγάλη φιλοδοξία του προγράμματος είναι να αλλάξει το σύστημα εφημεριών ώστε σε συνδυασμό με το νέο σύστημα για τα επείγοντα περιστατικά και τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις, μέσα στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της ΝΔ να μην υπάρχουν ράντζα στα νοσοκομεία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!