ΝΔ: Χωρίς χρίσματα στους δήμους –Η στρατηγική Μητσοτάκη & οι Κ.Μπακογιάννης, Γ.Πατούλης

«Αφήστε 100 λουλούδια να ανθίσουν». Το, εδώ και 60 χρόνια, σύνθημα του Μάο σκοπεύει να εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Μετά το «μπλόκο» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπουργοποίηση της Ντόρας Μπακογιάνννη, η οποία, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ανοίγει το δρόμο στον υιό της περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη για το δήμο Αθηναίων, όπου όμως αναμένουν και άλλοι υποψήφιοι «γαλάζιοι» μνηστήρες όπως ο Γιώργος Πατούλης αλλά και οι Χρήστος Τεντόμας και Ηλίας Ψινάκης, η ηγεσία της ΝΔ ανακρούει πρύμναν και δεν θα δώσει χρίσματα ούτε για τους μεγάλους δήμους της χώρας. Όπως τονίζουν πηγές της Πειραιώς στην aftodioikisi.gr, «η απόφαση είναι να μην δοθούν επίσημα χρίσματα για τους υποψήφιους δημάρχους των μεγάλων πόλεων».

Με αυτό τον τρόπο, όπως λένε καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ουσία η ηγεσία της ΝΔ ποιεί την ανάγκη φιλοτιμία, καθώς, λόγω και της αναμενόμενης θεσμοθέτησης της απλής αναλογικής, προβλέπεται ότι σε πολλούς μεγάλους δήμους θα εμφανιστούν παραπάνω από μία «γαλάζιας» απόχρωσης υποψηφιότητες.

Έτσι, στο Μοασχάτο θεωρούν ότι θα αποφύγουν να εμπλακούν σε τοπικές αντιπαραθέσεις στελεχών της παράταξης και στο τέλος, εφόσον κάποιο από αυτά πάει καλά, θα μπορούν να πιστωθούν το θετικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, με άλλα λόγια εκτιμούν ότι τηρώντας αυτή τη στάση θα έχουν και τον σκύλο χορτάτο και την πίττα ολόκληρη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΧΡΙΣΜΑΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!