Ν/σ -Βουλή: Σήμερα στην Ολομέλεια -Ποιες αλλαγές έγιναν (έγγραφα)

Αλλαγμένο σε σχέση με το αρχικό κείμενο εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το ν/σ του ΥΠΕΣ για την ιθαγένεια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την:

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  ΔΙΑΤΑΞΗ 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ε΄
Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020
Ώρα 10.00΄
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
 ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:  Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης.
ΣημείωσηΗ Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίαση της 1ης Οκτωβρίου 2020 τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε μία (1) συνεδρίαση.
 -Απέσυρε το άρθρο 47 που αφορά το τέλος ΑΠΕ

 

-Τροποποποίησε το άρθρο 38 με την αύξηση της επιχορήγησης των δήμων για εξόφληση τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων από 40 σε 80 εκατ. Παράλληλα τίθεται ως καταληκτική ημερομηνία η 31 Οκτωβρίου 2020.

 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος είχε καταθέσει και πρώτη σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων.

Αρνήθηκε την απόσυρση 31 και 48

Πάντως ο κ. Λιβάνιος παρότι ζητήθηκε τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από την ΚΕΔΕ, αρνήθηκε να αποσύρει:

-Το άρθρο 31 για την μεταφορά και νέων αρμοδιοτήτων από το δημοτικό συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή. Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr για το συγκεκριμένα άρθρο υπήρξαν «γαλάζιες» κόντρες στην ΚΕΔΕ.

–Το άρθρο 48 που αφορά την μεταφορά στην εκκλησία της διοίκησης & των εσόδων από τους εντός κοιμητηρίων ναούς.

Δύο πολυ-τροπολογίες

Τέλος χθες και προχθές το ΥΠΕΣ κατάθεσε δύο τροπολογίες -«νέα νομοσχέδια»:

Δημόσιο: Αλλαγές σε αξιολόγηση, άδειες, δαπάνες νοσηλείας & πίνακες ΑΣΕΠ (τροπολογία)

Έρχονται νέες προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία -Αλλαγές & για σχολικά κυλικεία (τροπολογία)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ, ΥΠΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!