ΚΕΔΕ: «Γαλάζιες» κόντρες για μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Οικονομικές Επιτροπές - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
24
Νοέμβριος
Back

ΚΕΔΕ: «Γαλάζιες» κόντρες για μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Οικονομικές Επιτροπές

Έντονες διαφωνίες παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια του σημερινού ΔΣ της ΚΕΔΕ για το άρθρο 23 ν/σ του ΥΠΕΣ. Πρόκειται για το ν/σ «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών στον δημόσιο τομέα, οργανωτικές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών και διατάξεις για την αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ», που ολοκληρώθηκε στις 10/9.

Με την συγκεκριμένη διάταξη ακόμη ένα πλήθος αρμοδιοτήτων μεταφέρεται από το δημοτικό συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του («γαλάζιου») γενικού γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη. Ο κ. Καφαντάρης τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο στην ουσία καταργείται το δημοτικό συμβούλιο.

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας είχε έντονη αντιπαράθεση με τον α΄ αντιπρόεδρο Λάζαρο Κυρίζογλου. Ο οποίος υποστήριξε ότι η αντίδρασή του οφείλεται στο γεγονός ότι είναι αντιπολίτευση στο δήμο του.

Αποτέλεσμα, τα πνεύματα να οξυνθούν και ο κ. Καφαντάρης να απειλήσει με αποχώρηση από την συζήτηση.

Τελικώς, αποφασίστηκε να μην υπάρξει ψηφοφορία για το θέμα. Και να προταθεί στο ΥΠΕΣ η συγκεκριμένη διάταξη να μεταφερθεί για άλλο νομοσχέδιο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!