μητσοτάκης-θα-κάνω-διορθωτικές-κινήσ-741062
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.06.2020 | 18:31

Μητσοτάκης: Θα κάνω διορθωτικές κινήσεις, όχι ανασχηματισμό -Πότε αναμένεται

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Διορθωτικές κινήσεις» και όχι ανασχηματισμό ονόμασε τις επερχόμενες αλλαγές στην κυβέρνηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, συνομιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ, κληθείς να σχολιάσει σενάρια περί ανασχηματισμού απάντησε με χιούμορ: «Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…», απάντησε με χιούμορ ο Πρωθυπουργός. Ωστόσο,  όταν  οι δημοσιογράφοι επέμεναν, πρόσθεσε: «Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι η aftodioikisi.gr είχε γράψει για τον ανασχηματισμό του Μαΐου που ετοιμαζόταν αλλά, τελικώς, «κάηκε» από ανάγκη, πάνω στον «καμβά» του οποίου αναμένεται και εκείνος που πρόκειται να πραγματοποιηθεί πιθανότατα εντός Ιουλίου.  

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

*Ισραήλ*

«Η στρατηγική σχέση είναι δεδομένη. Η σχέση Ελλάδας – Ισραήλ είναι μια σχέση με βάθος και περιεχόμενο. Επιδιώκουμε να τη διευρύνουμε και σε νέα πεδία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, ο τουρισμός και ο ξενοδοχειακός κλάδος, η πράσινη οικονομία και η διαχείριση των υδάτων, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες.

Ειδικότερα, ανέφερε: «βλέπω τεράστιο ενδιαφέρον και στο κομμάτι της υψηλής τεχνολογίας για τον απλούστατο λόγο ότι η πλευρά του Ισραήλ έχει σημαντικές επιχειρήσεις κι εμείς έχουμε τους μηχανικούς, το ανθρώπινο κεφάλαιο αλλά και την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά».

*Τουρκία*

Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι συζητήθηκε το θέμα της Τουρκίας στη συνάντηση με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό σημειώνοντας: «Έθεσα τη μεγάλη εικόνα του αποσταθεροποιητικού ρόλου της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο». Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις της Τουρκίας για την Συμφωνία Οριοθέτησης Θαλάσσιων Ζωνών Ελλάδας-Ιταλίας, τόνισε: «Διαβάζω με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις Τούρκων αξιωματούχων για τη Συμφωνία, οι οποίες είναι αντικρουόμενες».