Μητσοτάκης: «Πείτε την αλήθεια – Τι θα συμβεί στις κύριες συντάξεις το 2019;»

«Αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, τα πράγματα για τη χώρα θα ήταν καλύτερα. Κοροϊδέψατε τους πολίτες. Οι πολίτες βιώνουν την πραγματικότητα που η δική σας ανικανότητα δημιούργησε» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Τσίπρα, από το βήμα της Βουλής. Και πρόσθεσε: «Όταν τάζατε τη 13η σύνταξη δεν την ξέρατε τη «μη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού»; Η ενοποίηση των Ταμείων ήταν νομοσχέδιο με δική μας σφραγίδα. Το ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο μέχρι το 2060. Δεν υπήρχε θέμα μείωσης κύριων συντάξεων. Αυτή είναι η αλήθεια, μετά ήρθατε εσείς. Το 2016 πληρώνουν οι πολίτες τον λογαριασμό σας!». Αποδομώντας το σχέδιο Κατρούγκαλου, ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η προτεινόμενη μεταρρύθμιση «καταλύει την αλληλεγγύη των γενεών, δημιουργεί συνταξιούχους δύο ταχυτήτων. Το σχέδιό σας κηρύσσει έναν πόλεμο των γενεών προκειμένου να είστε αρεστοί σήμερα».

Ασκώντας κριτική στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Το σχέδιό σας στρεβλώνει την ανταποδοτικότητα του συστήματος, δεν δίνει κίνητρο για παραμονή στην εργασία. Τα πρόσθετα χρόνια δεν δίνουν μεγαλύτερη σύνταξη», και πρόσθεσε: «Δυστυχώς και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εγκαταλείπεται στην τύχη του. Τι θα συμβεί στις κύριες συντάξεις το 2019; Η προσωπική διαφορά μεταφέρει το πρόβλημα στο μέλλον. Το σχέδιό σας είναι μη κοστολογημένο χωρίς καμία οικονομική τεκμηρίωση. Η άρνηση και η αδυναμία να κοστολογήσετε καθυστερεί την διαπραγμάτευση και δημιουργεί εντάσεις στην κοινωνία. Ζητάτε από την αντιπολίτευση εναλλακτική πρόταση. Θα μπορούσαμε να σας απαντήσουμε ότι δεν δημιουργήσαμε εμείς το πρόβλημα του 1,8 δισ. ευρώ, αλλά δεν θα το κάνουμε. Τα βασικά είναι: να διασφαλίζει την βιωσιμότητα, να είναι συμβατό με το περιβάλλον, να μην τιμωρεί όσους πλήρωσαν, να ενθαρρύνει την εργασία. Αξιακό πλαίσιο που ελπίζω ότι συμφωνούμε αυτό. Μη μας μιλάτε για μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, αυτά περιλαμβάνονται σε προηγούμενα νομοσχέδια. Εμείς είχαμε συμφωνήσει στη δημιουργία τριών ταμείων. Σε αυτήν την πρόταση επιμένουμε ακόμα. Το ένα ταμείο θα δημιουργήσει κομφούζιο. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας για καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Εφαρμόστε κανονικά τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις. Αν είναι απαραίτητο, να εξορθολογιστεί η κρατική επιχορήγηση στα ευγενή ταμεία. Αυτές είναι συγκεκριμένες προτάσεις, ελάτε να τις συζητήσουμε».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΒΟΥΛΗ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!