Μεϊμαράκης: Τι απάντησε για την υποψηφιότητα Αυτιά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πολλοί παράγοντες ρωτούν τελευταία τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη γιατί πηγαίνει στις Βρυξέλλες και δεν μένει στην Αθήνα να βοηθήσει τυχόν κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον έλεγχο π.χ. της Βουλής ή σε άλλους τομείς.

Σύμφωνα με το news247.gr ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος συνηθίζει να απαντά: «Μα εγώ ούτε πρότεινα, ούτε ζήτησα να είμαι ευρωβουλευτής». Και προσθέτει: «Είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής μετά από πρόταση του Προέδρου. Δεν διεκδίκησα να είμαι υποψήφιος, ούτε τρέχω γι’ αυτό».

Σε κάποιους, στενούς του συνομιλητές, ο Ευ. Μεϊμαράκης υπενθυμίζει τι είχε πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν ο Πρόεδρος της ΝΔ του ζητήσει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής: «Και εκτός αξιωμάτων να με αφήσεις, θα σε διευκολύνω. Εγώ έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου. Μπορώ να συμβάλω στην παράταξη και χωρίς θεσμικό ρόλο».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η ηγεσία της Πειραιώς είχε ενημερώσει τον Ευ. Μεϊμαράκη για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Γιώργου Αυτιά για την ευρωβουλή και ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος εκφράστηκε θετικά -και, συνεπώς, δεν έχουν βάση τα δημοσιεύματα ότι εξέφρασε αντιρρήσεις για τη συμμετοχή του γνωστού δημοσιογράφου στην «γαλάζια» ευρωλίστα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ, ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ, ΑΥΤΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!