Μαξίμου σε Μητσοτάκη: Σύμμαχος της Novartis αν δεν αποπέμψει τον ‘Α.Γεωργιάδη

  • Απο stergios
  • 17 Μαρτίου 2018 - 12:59
  • Comments Off

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις που βλέπουν σήμερα τη δημοσιότητα και αφορούν τα κατασχεθέντα αρχεία της Novartis από την εισαγγελέα διαφθοράς δυστυχώς για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, καταρρακώνουν πλήρως το αστείο επιχείρημα της σκευωρίας», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

Αφορμή οι αποκαλύψεις της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της οποίας, σε εμπιστευτική έκθεσή της, με οδηγίες προς τα στελέχη της, η φαρμακοβιομηχανία στην ουσία ομολογεί το σκάνδαλο και προχωρά στη χαρτογράφηση του πολιτικού κόσμου.

«Τον Φεβρουάριο του 2017 που συντάχτηκε η εμπιστευτική έκθεση της Novartis για τη συμπεριφορά των πολιτικών προσώπων δεν υπήρχε ούτε δικογραφία για το σκάνδαλο, ούτε «κουκουλοφόροι» -κατά τη ΝΔ -μάρτυρες», σχολιάζει το Μαξίμου, παρατηρώντας ότι «τότε, όμως, η Novartis αναφερόμενη στον Άδωνη Γεωργιάδη και πολλούς από τους σημερινούς φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, προέτρεπε τα στελέχη της να μην επιχειρούν επαφές μαζί τους γιατί «φέρονται να εμπλέκονται» και άρα κάθε νέα επαφή μαζί τους δυσχεραίνει τη θέση της εταιρείας».

«Την παραδοχή την κάνει αυτός που ξέρει καλύτερα από όλους ποιοι μπορεί να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, η ίδια η Novartis.

Μετά από τις συνταρακτικές αυτές αποκαλύψεις η ΝΔ οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις:

Εμμένει ακόμη στο αστείο επιχείρημα περί σκευωρίας;», αναρωτιέται το Μαξίμου με την ανακοίνωσή του να καταλήγει:

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όπως αποκαλύπτεται έπαιρνε διαταγές από τον Κ. Φρουζή για τις τιμές των φαρμάκων και την κατάρτιση νομοσχεδίων, παραμένει ακόμη Αντιπρόεδρος της ΝΔ;

Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν τον αποπέμψει σήμερα κιόλας, αποδεικνύεται ότι τελικά δεν είναι πιθανός αλλά βέβαιος σύμμαχος της Novartis».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, NOVARTIS, ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ