Μαρινάκης: «Εκτός λογικής η σύγκριση Μητσοτάκη με Τσίπρα»
Απάντηση στις αιχμές του Αντώνη Σαμαρά κατά του πρωθυπουργού έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «η ταύτιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα στερείται λογικής».
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι μια τέτοια σύγκριση δεν ευσταθεί, καθώς, όπως είπε, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν από τους πολιτικούς που βίωσαν έντονα τις συνέπειες της πολιτικής λογικής και φιλοσοφίας του Αλέξη Τσίπρα.
«Καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί», είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Ας αναρωτηθούμε πόσο αφορούν όλα αυτά την κοινωνία», ενώ έκανε λόγο για «προσωπική πικρία», λόγω της διαγραφής του πρώην πρωθυπουργού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Ήταν μια αναπόφευκτη, δυσάρεστη εξέλιξη η διαγραφή του κ. Σαμαρά, όταν μιλάς για μειοδοσία, δεν αφήνεις περιθώρια», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ως προς τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ο Παύλος Μαρινάκης, είπε ότι είναι «ένας βαθιά παραταξιακός πρώην πρωθυπουργός», ενώ απέφυγε να απαντήσει στον ερώτημα αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επικοινωνήσει μαζί του.
Στο ερώτημα αν θα κάνει ζημιά στη ΝΔ ένα κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Αυτό θα το δείξει το εκλογικό αποτέλεσμα, αν και εφόσον πάρει την απόφαση ο κ. Σαμαράς να κάνε κόμμα. Δεν μπορώ να προδικάσω ένα εκλογικό αποτέλεσμα. Αν κρίνω από την ρητορική και την προδιαγεγραμμένη πλατφόρμα με την οποία θα κινηθεί ο κ. Σαμαράς, νομίζω ότι αυτά τα οποία λέει δεν απευθύνονται στον κόσμο, είτε που ήδη δηλώνει ότι θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, είτε σκέφτεται να το κάνει». Παράλληλα υποστήριξε ότι είναι εφικτή η αυτοδυναμία.
Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά την επιλογή του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για την θέση του γραμματέα της Πολιτικής Γραμματείας της ΝΔ και τον θάνατο του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά. «Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα δούμε ευρύτερες αλλαγές», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
Προτεινόμενα άρθρα
06.06.2026 | 10:15
06.06.2026 | 08:00






