μαρινάκης-αν-υπάρξουν-αυξήσεις-στα-κα-1520690
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.03.2026 | 14:16

Μαρινάκης: Αν υπάρξουν αυξήσεις στα καύσιμα θα στηρίξουμε τους πολίτες

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Αν υπάρξουν αυξήσεις στα καύσιμα θα στηρίξουμε τους πολίτες – Έχουμε έτοιμο σχέδιο», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει απόφαση για το Fuel Pass λόγω των επικείμενων αυξήσεων στα καύσιμα.

Συγκεκριμένα, είπε «ότι δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια τέτοια απόφαση», καθώς οι τιμές δεν βρίσκονται σε τέτοια επίπεδα για να ενεργοποιηθούν ανάλογα μέτρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχει συνολικό σχέδιο σε όλους τους τομείς που μπορεί να επηρεαστούν, εκτός των καυσίμων, όπως είναι τα τρόφιμα.

«Η Ελλάδα είναι παρούσα, με ευθύνη και ισχύ, όπου την καλεί το εθνικό καθήκον και θέτει τις αναβαθμισμένες Ένοπλες Δυνάμεις της στην υπηρεσία του οικουμενικού Ελληνισμού» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Παράλληλα, αυξημένη είναι η φρούρηση ευαίσθητων στρατιωτικών υποδομών. Το ίδιο ισχύει και από πλευράς υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε ό,τι αφορά πιθανούς στόχους συνδεδεμένους με τα αντιμαχόμενα κράτη.

Δεδομένου ότι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή επηρεάζουν τη διεθνή οικονομία, τα ευρωπαϊκά ομόλογα και τις τιμές ενέργειας, τα αρμόδια υπουργεία είναι σε ετοιμότητα, εξετάζοντας προληπτικά μέτρα για να απορροφηθούν κατά το δυνατόν οι όποιες αρνητικές συνέπειες από την κρίση στην οικονομία», δήλωσε μεταξύ άλλων κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Ανέφερε ακόμη ότι «υπάρχει πλήρης επάρκεια σε όλα τα προϊόντα και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Όποιες αυξήσεις παρατηρούνται, που είναι αδικαιολόγητες και δείχνουν αισχροκέρδεια, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτές. Στην αγορά των καυσίμων οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Συνολικά, από το Σάββατο μέχρι χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 700 έλεγχοι, ενώ παράλληλα παρακολουθούνται οι τιμές σε όλα τα πρατήρια της χώρας μέσω της πλατφόρμας FuelPrices.gr. Σε όσες περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις, επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα».