Μαριάς σε Ευρωκοινοβούλιο: Εφαρμογή αποφάσεων ΕΕ για πληρωμή συμβασιούχων Stage

Την καταβολή των δουλευμένων αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στα ευρωπαϊκά προγράμματα stage ζήτησε χθες 13/6/2017 μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε «η ΕΕ πρέπει επιτέλους να κοιτάξει την ορθή εφαρμογή διαφόρων προγραμμάτων και αναφέρομαι εν προκειμένω στα προγράμματα stage στην Ελλάδα όπου δούλεψαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες οι οποίοι όμως δεν αμείφθηκαν με βάση την Οδηγία 1999/70 αλλά και την απόφαση C-596/14 του Δικαστηρίου της ΕΕ.»

«Οι απασχολούμενοι στα stage έπρεπε να έχουν λάβει αμοιβές σαν να είναι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου. Οι αμοιβές αυτές δεν τους έχουν καταβληθεί. Οφείλει η ΕΕ πλέον να φροντίσει να καταβληθεί η διαφορά αυτή των αμοιβών που οφείλονται σε αυτούς τους χιλιάδες Έλληνες πολίτες που δούλεψαν στα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως επίσης οφείλει η ΕΕ να διασφαλίσει ότι θα καταβληθούν και οι ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ. Ιδίως τώρα που έχουμε και απόφαση του Αρείου Πάγου στην Ελλάδα».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Έκκληση λοιπόν. Επιτέλους να εφαρμόζονται ορθά οι αποφάσεις της ΕΕ σε όσους απασχολήθηκαν σε προγράμματα stage στην Ελλάδα».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΠΛΗΡΩΜΗ, ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, STAGE, ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!