μαργαρίτα-παπανδρέου-για-το-αν-θα-ασχο-1143866
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 28.02.2023 | 18:59

Μαργαρίτα Παπανδρέου για το αν θα ασχοληθεί με την πολιτική: «Ποτέ μη λες ποτέ»

Η κόρη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα έδωσε συνέντευξή στο Marie Claire, το οποίο κυκλοφόρησε με το «Πρώτο Θέμα της Κυριακής» για την έρευνά της ως βιολόγος ερευνήτρια, το ενδεχόμενο ενασχόλησής της με την πολιτική αλλά και το πώς είναι να μεγαλώνεις στην οικογένεια Παπανδρέου.

Μάλιστα, στην ερώτηση αν πέρασε ποτέ από το μυαλό της να ασχοληθεί με την πολιτική, η Μαργαρίτα Παπανδρέου απαντά «νομίζω πως σοβαρά δεν πέρασε ποτέ» και διευκρινίζει ότι, μολονότι κάτι τέτοιο δεν περνά τώρα από το μυαλό της, «στη ζωή δεν πρέπει ποτέ να λες ποτέ».

«Έχω ζήσει την καλή αλλά και την αρνητική πλευρά της πολιτικής και θεωρώ ότι θυσιάζεις μεγάλο μέρος του προσωπικού σου χώρου, της προσωπικής ζωής και της ψυχικής σου υγείας, αν θες να είσαι έντιμος και προσηλωμένος σε αυτό που κάνεις. Σίγουρα έχει πολύ ενδιαφέρον να ασχολείσαι με τα κοινά, αλλά ζώντας αυτό το κομμάτι από μικρή σε διάφορες εκφάνσεις, το απέφυγα», απαντά στο ερώτημα για το πώς δεν έχει προκύψει μέχρι τώρα στη ζωή της η Πολιτική.

«Είναι ξεκάθαρο πως ως τώρα δεν υπήρχε φιλοδοξία για πολιτική καριέρα. Το αποκλείεις και για το μέλλον;» ρωτά η δημοσιογράφος στο τέλος της συνέντευξης, με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου να απαντά: «Νομίζω πως ναι, αλλά δεν θέλω να είμαι απόλυτη. Ποτέ μη λες ποτέ».

Εξάλλου, ερωτηθείσα για τα σχέδιά της και αν θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Αθήνα, απαντά:

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψω μόνιμα στην Ελλάδα. Είναι καλό να έχεις την εμπειρία του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, η Αγγλία, μάλιστα, έχει πολλά καλά. Εκτίθεσαι στους διαφορετικούς πολιτισμούς και στις καινοτομίες πολύ περισσότερο.

Θέλω όμως αυτά που μαθαίνω να έρθω να τα εφαρμόσω εδώ. Εχω μάθει να εργάζομαι πολύ κι έτσι με φαντάζομαι, έχοντας κοντά την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τη θάλασσα».