Κύπρος: Αποχωρεί από την κυβέρνηση στο τέλος του 2019 ο υπ. Οικονομικών

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση τέλος του χρόνου εξέφρασε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του ζητήσει να αποχωρήσει νωρίτερα τότε θα το πράξει. Σε συνέντευξη Τύπου, ο Κύπριος υπουργός άφησε αιχμές κατά του μέλους της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση της Συνεργατικής Τράπεζας, Γιώργου Γεωργίου, συγκρίνοντας την πορεία διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων μεταξύ της Συνεργατικής Τράπεζας και της Alpha Bank τα τρία τελευταία χρόνια, της οποίας Γενικός Διευθυντής ήταν ο κ. Γεωργίου.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η Ερευνητική Επιτροπή η οποία του επέρριψε πολιτικές ευθύνες για το κλείσιμο της Συνεργατικής Τράπεζας θα μπορούσε να κάνει μία σύγκριση μεταξύ των δύο τραπεζών για να διαπιστωθεί αν «τα κατάφεραν καλύτερα ή χειρότερα, προτού καταλήξουν στα συμπεράσματά τους για την ανικανότητα ανθρώπων να διαχειριστούν το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι μελέτησε το πόρισμα της Ερευνητικής επιτροπής, σημειώνοντας ότι το κύριο συμπέρασμα είναι πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεργατικής απέτυχε να διαχειριστεί τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και γι αυτό φταίει ο υπουργός Οικονομικών. «Σε ολόκληρη την Ευρώπη τράπεζες βεβαρημένες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια προχωρούσαν σε διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίου, επειδή μεταβάλλονταν οι εποπτικές απαιτήσεις», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η Ερευνητική Επιτροπή αγνοεί στο πόρισμά της πως άλλο η βιωσιμότητα και άλλο η ανάγκη προσαρμογής στα εποπτικά δεδομένα, τα οποία όπως είπε δεν παραμένουν στατικά.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΥΠΡΟΣ, ΑΠΟΧΩΡΕΙ, ΤΕΛΟΣ 2019, ΥΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!