Κρ. Αρσένης: Η αστυνομία εισβάλει και ανακρίνει τα δεκαπενταμελή συστεγαζόμενου σχολείου στο Περιστέρι

Γυμνάσια-Λύκεια

Ερώτηση με θέμα «Η αστυνομία εισβάλει και ανακρίνει τα δεκαπενταμελή συστεγαζόμενου σχολείου στο Περιστέρι» κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας ο βουλευτής του Μέρα25, Κρίτωνας Αρσένης.

Ειδικότερα:

Την προηγούμενη Παρασκευή 16.4.21 η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Περιστερίου καταγγέλλει ότι εντός των συστεγαζόμενων 7ου και 10ου ΓΕΛ Περιστερίου υπήρξε παρουσία 3 αστυνομικών οι οποίοι «στέκονταν όρθιοι μπροστά σε μια μεγάλη αριθμητικά ομάδα μαθητών υπό μορφή ανάκρισης, παρουσία των διευθυντριών και μερίδας εκπαιδευτικών του σχολείου.»

Τα μέλη της Ένωσης που βρέθηκαν δια ζώσης στο συμβάν ρώτησαν τους αστυνομικούς τον λόγο παρουσίας τους σε αίθουσα σχολείου και αν έχουν λάβει τη συναίνεση γονέων ώστε να ‘ανακρίνουν’ ανήλικους μαθητές ή αν έχουν γίνει προσαγωγές. Έλαβαν την απάντηση ότι κλήθηκαν από τις διευθύντριες των σχολείων και ότι η ‘συζήτηση’ είχε τη σύμφωνη γνώμη τους.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

  1. Ποιος είναι ο λόγος παρουσίας των αστυνομικών στο 7ο και 10ο ΓΕΛ Περιστερίου και συγκεκριμένα: Ποιος ήταν ο σκοπός της “συζήτησης” με τους ανήλικους μαθητές παρουσία των διευθυντριών; Πώς επεμβαίνει και κάνει άτυπη ανάκριση στους μαθητές, μέλη των 15-μελών των δύο σχολείων, χωρίς ενημέρωση και έγγραφη άδεια των γονέων τους; Σχετίζεται με την μαθητική κατάληψη που είχε ξεκινήσει στο σχολικό κτίριο νωρίτερα;
  2. Αποτελεί για την κυβέρνηση η αστυνομία εργαλείο διαπαιδαγώγησης των μαθητών και μέρος της σχολικής διαδικασίας; Αν όχι, θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις στις διευθύντριες; Έχει ρωτήσει την Ελληνική Αστυνομία αν θα ξεκινήσει ΕΔΕ για τα παραπτώματα των αστυνομικών οργάνων που ενεπλάκησαν στην άτυπη ανάκριση;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κρίτων Αρσένης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΡΙΤΩΝ ΑΡΣΕΝΗΣ, ΜΕΡΑ25


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!