ΚΚΕ: Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

Εκλογικός νόμος Αυτοδιοίκησης: Ψηφίζεται σήμερα μόνο από τη ΝΔ

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή με θέμα: “Για τη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και την επέκταση του θεσμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων”, προς την υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και  Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατέθεσε το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα στην ερώτησης τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ, σημειώνουν:

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους δημοσίους υπαλλήλους που είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και αυτό γιατί με το ν. 4512/18 και συγκεκριμένα με το άρθρο 369, πέραν των άλλων, ορίζεται ότι σε κάθε περίπτωση “από 1/3/2019 καταργείται κάθε διάταξη χορήγησης του επιδόματος”.

Σε κινητοποίηση των εργαζομένων του Δημοσίου στις 06/02/2019 η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά τους για καθολική χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
Από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα διατυπώνεται η άποψη, ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μη χορηγηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας το μήνα Μάρτη.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα και με σχετικά πορίσματα αντίστοιχων επιτροπών, προσανατολίζεται στην περικοπή της δαπάνης για το ανθυγιεινό επίδομα κατά 32%. Αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα, ότι σχεδιάζει την περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:

• Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να καταβληθεί άμεσα το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για το μήνα Μάρτη;
• Τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να κατοχυρωθεί διά νόμου η χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους δικαιούχους, καθώς και η επέκτασή του σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΒΟΥΛΗ, ΚΚΕ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]