ΚΚΕ για Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο: Ήταν καλός δάσκαλος, παρών στους αγώνες των πανεπιστημιακών καθηγητών
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

ΚΚΕ για Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο: Ήταν καλός δάσκαλος, παρών στους αγώνες των πανεπιστημιακών καθηγητών

Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον, πρώην Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο, που έφυγε από τη ζωή, σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αποχαιρετά τον Καθηγητή Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο, πρώην Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος υπήρξε στην αρχή της δεκαετίας του 2000 συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, συμπαραστάτης στους αγώνες που έδινε η παράταξη του ΚΚΕ, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Πανεπιστημίου, στο προχώρημα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Η ακαδημαϊκή του ζωή τον καθιέρωσε ως καλό δάσκαλο, συνεπή στις σύνθετες απαιτήσεις της πανεπιστημιακής διδασκαλίας και παράλληλα παρόντα στους αγώνες των πανεπιστημιακών καθηγητών για ένα Πανεπιστήμιο απαλλαγμένο από τους ”όρους της αγοράς”.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!