ΚΙΝΑΛ: Όχι στην ανομία, ναι στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών στα Πανεπιστήμια

«Διαχρονικά και έμπρακτα απέναντι στη βία και στην ανομία» δηλώνει το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας την προσωρινή αναστολή λειτουργίας στην ΑΣΟΕΕ, τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση σε χώρους του Πανεπιστημίου, αλλά και τα σημερινά επεισόδια.

Όπως αναφέρει, «στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας, που συμβάλλει στην απερίσπαστη λειτουργία των Πανεπιστημίων, ως χώρων ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ακαδημαϊκής προόδου».

Θεωρεί πως η επέμβαση των αστυνομικών χθες στην ΑΣΟΕΕ «για την αποκάλυψη του οπλοστασίου των αναρχικών ήταν επιβεβλημένη. Σήμερα όμως δεν δικαιολογούνται ο υπερβάλλον ζήλος που έδειξε η αστυνομία και οι σκηνές βίας που έπρεπε με περιφρούρηση του χώρου να είχαν αποφευχθεί».

Το ΚΙΝΑΛ ζητεί «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές», ιδιαίτερα εν όψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη.

Επισημαίνει ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει τον αγώνα των φοιτητών για δημοκρατία και ελευθερία. Και όταν λέμε κανένας εννοούμε κανένας…» καταλήγει.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΑΝΟΜΙΑ, ΟΧΙ, ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ, ΝΑΙ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛΕΥΘΕΗ, ΙΔΕΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!