Σάββατο
30
Σεπτέμβριος
Back

Κεντρική Μακεδονία -Εκλογές: Πολύ κοντά στις προβλέψεις η δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Πολύ κοντά στην πλειοψηφία των τελικών αποτελεσμάτων στην Κεντρική Μακεδονία, κυρίως αναφορικά με τους υποψήφιους βουλευτές, βρέθηκαν οι προβλέψεις που είχε κάνει η δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr στις 14 Μαΐου. Συγκεκριμένα:

-Το ποσοστό της ΝΔ καταγραφόταν τότε στο 32% με συσπείρωση κοντά στο 70%. Στις εκλογές το κυβερνών κόμμα έλαβε 39,15%, καθώς η συσπείωρησή του, όπως και σε όλη την Ελλάδα, ανεβηκε τις τελευταίες ημέρες, κυριολεκτικά, πάνω από την κάλπη.

-Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ καταγραφόταν στη δημοσκόπηση στο 27%, με συσπείρωση 80%. Με το τελικό στις εκλογές να φτάνει στο 17,5%, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τα απανωτά λάθη σε στρατηγική και επικοινωνία, ακολούθησε αντίστροφη πορεία από της ΝΔ και αποσυσπειρώθηκε λίγο πριν την 2η Μαΐου.

-Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στο 10,5%, πολύ κοντά στο τελικό 10,69%.

-Το ποσοστό του ΚΚΕ στο 5,5% με το τελικό να αυξάνεται στο 6,3%.

-Το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης στο 4,5% με το τελικό να φτάνει το 7,74%.

Πρόσωπα

Στο νομό Σερρών:

δημοσκόπηση προέβλεπε ότι “στη ΝΔ προηγείται καθαρά ο πρώην υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής και ακολουθούν ο κ. Χατζηβασιλείου και η κα. Αραμπατζή, που, σε αντίθεση με τον, επίσης, νυν βουλευτή Θ. Λεονταρίτη, δείχνουν να επανεκλέγονται
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Τελικώς η ΝΔ εξέλεξε δύο βουλευτές, με την σειρά που είχε προβλέψει η δημοσκόπηση,  (Κ. Καραμανλής και Τ. Χατζηβασιλείου), ενώ έμειναν στην τρίτη και τέταρτη θέση η Φ. Αραμπατζή και ο Θ. Λεονταρίδης.

-Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, “στο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγράφεται σαφές προβάδισμα για κάποιον υποψήφιο, καθώς ο κ. Αβραμάκης, εκλεγμένος βουλευτής το 2019, καθώς και οι κ.κ. Καρπουχτσής και Λυμπούδης, συγκεντρώνουν ο καθένας περίπου το 30%-35% των ψήφων του κόμματος”
Τα αποτελέσματα των εκλογών:  Μετά από τoν Αλ. Τσίπρα, όπως είχε προβλέψει η δημοσκόπηση, κατετάγη οι κύριοι Καρπουχτσής και Αβραμάκης, που όμως δεν εκλέγονται, λόγω του χαμηλού ποσοστού του κόμματος.

Στο νομό Κιλκίς

– Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, “στη ΝΔ προηγείται ο Γ. Γεωργαντάς και, όπως και το 2019, ακολουθεί ο Κ. Κιλτίδης”
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Ακριβώς όπως της δημοσκόπησης

Δημοσκόπηση: Στο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Π. Παππάς, που είναι νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο.
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Ακριβώς όπως της δημοσκόπησης

Δημοσκόπηση: Στο ΠΑΣΟΚ προηγείται ο Στ. Παραστατίδης και ακολουθεί ο εκλεγμένος το 2019 βουλευτής Γ. Φραγγίδης.
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Ακριβώς όπως της δημοσκόπησης

Στην Α΄Θεσσαλονίκης:

Δημοσκόπηση: Στη ΝΔ που αναμένεται να εκλέξει προηγούνται κ.κ. Καλαφάτης και Γκιουλέκας, καθώς και η κα. Ράπτη και ακολουθούν οι: Στ. Σιμόπουλος, Ν. Καραγιαννακίδης, Α, Ευθυμίου, Δ. Γκολιδάκης, Δ. Κούβελας και Δ. Βενιέρης -Βελόπουλος.
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Στ. Καλαφάτης, Κ. Γκιουλέκας, Ελ. Ράπτη. Α. Ευθυμίου, Δ. Κούβελας, Δ. Γκολιδάκης και Δ. Βενιέρης -Βελόπουλος.

Δημοσκόπηση: Στο ΣΥΡΙΖΑ, προηγείται η Κ. Νοτοπούλου, η οποία συγκεντρώνει το 40% των σταυρών του κόμματος, ενώ για τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις ανταγωνίζονται έξι υποψήφιοι, καθενός εκ των οποίων το ποσοστό σταυρών δεν ξεπερνά το 20%. Πρόκειται για τους κ.κ. Γιαννούλη, Ρόκο, Στυλιανού, Γεροτζιάφα, Μηταφίδη και Τριανταφυλλίδη.
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Πρώτη η Κ. Νοτοπούλου, τρίτος ο Χρ. Γιαννούλης

Δημοσκόπηση: Στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναμένεται να κερδίσει και δεύτερη έδρα, προηγείται ο Α. Σαουλίδης και ακολουθούν η Π. Δαλαμπούρα, νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και ο κ. Καστανίδης, εκλεγμένος βουλευτής του κόμματος το 2019.
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Πρώτος ο Χ. Καστανίδης, που θα εκλεγεί βουλευτής εφόσον δεν κρατήσει την έδρα ο Ν. Ανδρουλάκης και δεύτερος  ο Α. Σαουλίδης.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης:

Δημοσκόπηση: Στη ΝΔ, που αναμένεται να εκλέξει τρεις βουλευτές, προηγούνται οι κ.κ Καράογλου και Βαρτζόπουλος και ακολουθούν σε κοντινή απόσταση οι κ.κ. Αναστασιάδης, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος το 2019, και ο κ. Παππάς, ο οποίος είχε τερματίσει τέταρτος και δεν είχε εκλεγεί.
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Δ. Βαρτζόπουλος Δ., Θ. Καράογλου. Θ. Παπάς και Σ. Αναστασιάδης.

Δημοσκόπηση: Στο ΣΥΡΙΖΑ ξεχωρίζουν με τρόπο σαφή οι δύο εκλεγμένοι και το 2019 βουλευτές του κόμματος, ο κ. Φάμελλος και η κα. Αυγέρη.
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Σ. Φάμελλος και Δ. Αυγέρη.

Δημοσκόπηση: Στο ΠΑΣΟΚ ο Α. Γλαβίνας, νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο, προηγείται του εκλεγμένου το 2019 βουλευτή, Γ. Αρβανιτίδη.
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Α. Γλαβίνας Α.

Στην Χαλκιδική

-Δημοσκόπηση: Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ καταγράφεται ελαφρύ προβάδισμα του κ. Γιώργου, νέου προσώπου στο ψηφοδέλτιο (30% των σταυρών του κόμματος), ο οποίος ακολουθείται σε σχετικά μικρή απόσταση από τον κ. Τάσιο και τον κ. Καρανάσιο, οι οποίοι είχαν τερματίσει στην τρίτη και στη δεύτερη θέση αντιστοίχως το 2019.
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Γ. Γιώργος, Γρ. Τάσιος, Ε. Καρανάσιος.

-Δημοσκόπηση: Διευρυμένο σε σύγκριση με αυτό το 2019 είναι το προβάδισμα της κας. Μάλαμα, εκλεγμένης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, έναντι της κας. Ιγγλέζη, η οποία είχε τερματίσει δεύτερη και στις εκλογές του 2019.
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Κ. Μάλαμα, Κ. Ιγγλέζη

Δημοσκόπηση: Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, προηγείται ο σημερινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Πανάς.
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Πρώτος ο κ. Απ. Πανάς.

Στην Πέλλα

Δημοσκόπηση: Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ καταγράφεται έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των τριών εκλεγμένων βουλευτών του 2019, των κ.κ. Σταμενίτη, Καρασμάνη και Βασιλειάδη, με τον κ. Σταμενίτη πάντως να προηγείται των άλλων δύο, παρά το γεγονός ότι το 2019 εκλέχθηκε δεύτερος πίσω από τον κ. Καρασμάνη.
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Β. Βασιλειάδης, Δ. Σταμενίτης Δ και Γ. Καρασμάνης.

Δημοσκόπηση: Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σαφές προβάδισμα της σημερινής βουλευτή του κόμματος κας. Τζάκρη, η οποία λαμβάνει το 65% των σταυρών (βλ. Πίνακα 19), ποσοστό μεγαλύτερο και από αυτό που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές του 2019 (50% περίπου). Την ακολουθεί σε μεγάλη πάντως απόσταση η κα. Δάντση, νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο, ωστόσο η πιθανότητα εκλογής δεύτερης έδρας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτή μόνο ως αποτέλεσμα αύξησης του ποσοστού που έλαβε το 2019 και σε συνδυασμό με ένα κακό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με μηδαμινή άνοδο των ποσοστών του.
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Πρώτη η Θ. Τζάκρη Θεοδώρα, τρίτη η Π. Δάντση.

Δημοσκόπηση: Η σταυροδοσία στην περιφέρεια Πέλλας για το ΠΑΣΟΚ δείχνει να είναι απολύτως ανοιχτή, καθώς το σύνολο των υποψηφίων λαμβάνουν μεταξύ 15% και 35% των σταυρών. Ελαφρύ προβάδισμα δείχνουν να έχουν ο κ. Ξυλουργίδης, νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο, και η κα. Αλεξανδρίδου που είχε πρωτεύσει στις κάλπες του 2019.
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Ρ. Αλεξανδρίδου, που εκλέγεται και δεύτερος (δεν εκλεγεται) Αν. Ξυλουργίδης.

Στην Ημαθία

Δημοσκόπηση: Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ καταγράφεται σαφές προβάδισμα του κ. Βεσυρόπουλου (45%), ο οποίος είχε πρωτεύσει και στις εκλογές του 2019 με ανάλογο ποσοστό επί των ψήφων του κόμματος. Τον ακολουθεί ο κ. Μπαρτζώκας, ο οποίος είχε βρεθεί δεύτερος στις εκλογές του 2019 με λίγο χαμηλότερο ποσοστό ψήφων από αυτό που καταγράφεται στην παρούσα έρευνα. Στην τρίτη θέση καταγράφεται ο κ. Τσαβδαρίδης, ο οποίος είχε τερματίσει τρίτος και στις εκλογές του 2019 με μικρότερη ωστόσο διαφορά από τον κ. Μπαρτζώκα.
Τα αποτελέσματα των εκλογών:  Απ. Βεσυρόπουλος, Α. Μπαρτζώκας και Λ. Τσαβδαρίδης (σ.σ. εκλέγονται οι δύο πρώτοι).

Δημοσκόπηση: Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται υπεροχή του κ. Μαρκούλη, ενός νέου προσώπου στο ψηφοδέλτιο, ο οποίος ακολουθείται από την εκλεγμένη βουλευτή του 2019 κα. Καρασαρλίδου και τον επιλαχόντα στις εκλογές του 2019 κ. Τόλκα.
Τα αποτελέσματα των εκλογών:  Α. Τόλκας (εκλέγεται) Αντ. Μαρκουλής και Ε. Καρασαρλίδου.

Στην Πιερία

Δημοσκόπηση: Ασαφής η εικόνα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, καθώς η διαφορά στα ποσοστά σταυρών μεταξύ των τριών εκλεγμένων βουλευτών του κόμματος στις εκλογές του 2019 είναι μικρή όπως μικρή ήταν άλλωστε και στις κάλπες του 2019, όταν ο κ. Μπαραλιάκος είχε επικρατήσει της κας. Μάνη-Παπαδημητρίου και του κ. Χιονίδη, έχοντας ο καθένας κερδίσει περίπου 30%-35% των σταυρών. Στην παρούσα έρευνα φαίνεται να προηγείται ο κ. Χιονίδης και να ακολουθούν οι κ.κ. Μπαραλιάκος, Μάνη-Παπαδημητρίου.
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Ξ. Μπαραλιάκος, Αν. Μάνη-Παπαδημητρίου και Σπ. Κουλκουδίνας (σ.σ. οι τρεις εκλέγονται), ενώ ο κ. Χιονίδης μένει τέταρτος και δεν εκλέγεται.

Δημοσκόπηση: Ασαφής είναι η εικόνα και στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τρεις από τους υποψηφίους δείχνουν να μοιράζονται ισόποσα το μεγαλύτερο μέρος των σταυρών του κόμματος. Πρόκειται για τους κ.κ. Γκούνα και Ζάννα, νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο, και την κα. Σκουφά, εκλεγμένη βουλευτή του κόμματος το 2019, η οποία είχε συγκεντρώσει περίπου το 30% των σταυρών τότε.
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Αθ. Γκούνας (εκλέγεται), Ελ. Σκουφά και Ζ. Ζάννας.

-Δημοσκόπηση: Ενδεικτική είναι η αποτύπωση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για τους υποψηφίους του κόμματος λόγω του μικρού μεγέθους του δείγματος ψηφοφόρων του κόμματος. Οι σταυροί του κόμματος φαίνονται να συγκεντρώνονται γύρω από τους κ.κ. Κουτρούπα και Μάλτζαρη, αλλά και από την πρώην βουλευτή του κόμματος κατά το παρελθόν κα. Μίχου. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των τριών υποψηφίων είναι ανοιχτός και πιθανώς κρίσιμος στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του και διεκδικήσει την τέταρτη έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τα αποτελέσματα των εκλογών: Κ. Κουτρούπας, Μ. Μίχου και Ι. Μάλτζαρης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!