Παρασκευή
22
Σεπτέμβριος
Back
Περιφέρεια Ηπείρου -Εκλογές: Έπεσε μέσα η δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Περιφέρεια Ηπείρου -Εκλογές: Έπεσε μέσα η δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Πολύ κοντά στα τελικά αποτελέσματα στην Περιφέρεια Ηπείρου βρέθηκαν οι προβλέψεις που είχε κάνει η δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr στις 29 Απριλίου. Συγκεκριμένα:

-Το ποσοστό της ΝΔ καταγραφόταν τότε στο 27,5%, με χαμηλή συσπείρωση (65-70%, όπως σημειωνόταν στην δημοσκόπηση) αλλά τελικά στις εκλογές το κυβερνών κόμμα έλαβε 39,07% λίγο κάτω από το 39,5% του 2019. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι σαφές ότι δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί καθώς η συσπείρωση της ΝΔ αυξήθηκε θεαματικά τις τελευταίες ημέρες πριν την 21η Μαΐου.

-Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ καταγραφόταν στη δημοσκόπηση στο 23,5% και το τελικό στις εκλογές έφτασε στο 25,6%, αυξάνοντας πολύ λίγο τη συσπείρωση του κόμματος.

-Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στο 13%, πολύ κοντά στο τελικό 13,65%

-Το ποσοστό του ΚΚΕ στο 5,5% με το τελικό να αυξάνεται στο 7%.

-Το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης στο 2% με το τελικό να φτάνει το 2,67%.

Τα πρόσωπα

Σε σχέση με τα πρόσωπα :

-Στο νομό Ιωαννίνων, στη ΝΔ είχε καταγραφεί η πρωτιά του Κ. Τασούλα, ο οποίος και εκλέγεται, καθώς και η δεύτερη και τρίτη θέση της κ. Κεφαλά και του κ. Αμυρά, όπως δηλαδή καταγράφηκε και η τελική κατάταξη στις εκλογές. Στον ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση είχε καταγράψει “μάχη” μεταξύ της κ. Τζούφη, του κ. Στέφου και του κ. Αλμπάνη, τονίζοντας ότι “δεν είναι εφικτό να εκτιμηθεί ποιοι δύο από τους παραπάνω τρεις υποψηφίους θα πάρουν τελικά τις έδρες του κόμματος στην εκλογική αυτή περιφέρεια”. Τελικώς εξελέγησαν οι δύο πρώτοι.

-Στην Άρτα η δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr είχε προβλέψει την πρωτιά των Γ. Στύλιου (ΝΔ), Ο. Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Χρ. Γκόγκα (ΠΑΣΟΚ), με τους δύο πρώτους να εκλέγονται.

-Στην Πρέβεζα, στη ΝΔ την έδρα καταλαμβάνει ο Σπ. Κυριάκης και στο ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Μπάρκας, ενώ πρώτος στο ΠΑΣΟΚ, που δεν εκλέγει βουλευτή, ο Γ. Δημητρίου, όπως δηλαδή είχε καταγραφεί και στη δημοσκόπηση.

-Στη μονοεδρική Θεσπρωτία την έδρα καταλαμβάνει ο Β. Γιόγιακας από τη ΝΔ, ενώ πρώτοι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι η Μ. Κάτσης και Μ. Τάτση, όπως ακριβώς είχε προβλέψει η δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!