«Καρφιά» στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης

Με ένταση… λόγω της παρουσίας του Μάκη Βορίδη στα κυβερνητικά έδρανα, ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Προσβολή της Βουλής», καταλόγισε στον πρωθυπουργό που απουσιάζει στο Μιλάνο για την έκτακτη σύνοδο κορυφής ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

«Ποιος σας είπε ότι δεν θα έρθει ο πρωθυπουργός; Θα έρθει στη συζήτηση και θα έχετε τη χαρά να τον ακούσετε τη χρονική στιγμή που ορίζεται και θα τον ακούσετε όλοι και θα απαντήσει σε ό,τι εκείνος κρίνει», ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας που του ανατέθηκε ο ρόλος του βασικού εισηγητή από κυβερνητικής πλευράς. Ο Μάκης Βορίδης επικαλούμενος τον Κανονισμό της Βουλής, τόνισε ότι πουθενά δεν ορίζει ότι πρέπει να είναι παρών ο πρωθυπουργός στην έναρξη της συζήτησης.

Δεν άφησε δε, ασχολίαστο το εμπάργκο που επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Άδωνι Γεωργιάδη, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατό στη δημοκρατία να επιλέγουν τα κόμματα τους πολιτικούς τους αντιπάλους. «Μήπως να σας στείλουμε μια short list; Να ζητάμε την έγκρισή σας; Να σας ρωτάμε; Αυτό είναι πολύ σοβαρό γιατί δείχνει μια νοοτροπία που ακυρώνει μια αντίληψη δημοκρατίας, δεν επιλέγουμε στη δημοκρατία τους πολιτικούς αντιπάλους μας, ούτε να τους φιμώσουμε, αυτό γίνεται σε άλλα καθεστώτα, δεν πιστεύω ότι τα υιοθετείτε, αλλά η συμπεριφορά σας δεν το φανερώνει αυτό», τόνισε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΟΥΛΗ, ΒΟΡΙΔΗΣ, ΑΔΩΝΗΣ, ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση