εσηεα-για-μάνδρου-λέμε-όχι-στον-διαδι-829239
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 13.10.2020 | 18:00

ΕΣΗΕΑ για Μάνδρου: «Λέμε όχι στον διαδικτυακό διασυρμό των συναδέλφων»

Ανακοίνωση υπέρ της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών.

Η ΕΣΗΕΑ και το διοικητικό της συμβούλιο, μέσα από την ανακοίνωσή της, εξέφρασε την ανησυχία της για τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε η δημοσιογράφος, μετά από το σχόλιο της για τη Μάγδα Φύσσα σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι τα διαδικτυακά αυτά σχόλια δεν έχουν στόχο να κρίνουν με βάση τη λογική, αλλά να διασύρουν τους συναδέλφους και να απειλήσουν εν γένει την ελεύθερη και ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Συνεχίζοντας, η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι τα σχόλια της κα. Μάνδρου δεν είχαν καμία πρόθεση -όπως είχε τονίσει και η ίδια επανειλημμένως- να θίξουν τη μητέρα του Παύλου Φύσσα. Αντιθέτως, με τον δικό της τρόπο, την εκθείασε σ’ όλη τη διάρκεια του ρεπορτάζ της για τη δύναμη, το κουράγιο και τη μαχητικότητά της.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιογράφος  είχε δηλώσει για τη Μάγδα Φύσσα ότι «είναι μια γυναίκα μη διανοούμενη από το Πέραμα με άντρα που δούλευε στη χάση και τη φέξη, που όμως ήταν περιποιημένη και ήταν κόσμια. Σε τέτοια κοινωνικά στρώματα δεν περιμένεις τέτοιες συμπεριφορές».

Το θέμα είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις που είχαν πάρει θέση τόσο ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, όσο και δημοσιογράφοι, όπως η Ελένη Καλογεροπούλου.