Ερώτηση Β.Οικονομου για έλλειψη οδοντοτεχνικών σε νοσοκομεία και ΠΕΔΥ

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου και Χρήστος Κέλλας με θέμα «Νέες θέσεις οδοντοτεχνιτών για την Υγεία, μέσω ΑΣΕΠ !»

Η ερώτηση:

«Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα: Νέες θέσεις οδοντοτεχνιτών για την Υγεία, μέσω ΑΣΕΠ !

Κύριε Υπουργέ,

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους ασφαλισμένους η έλλειψη προσωπικού στα τμήματα οδοντοτεχνικών στα νοσοκομεία και στο ΠΕΔΥ. Κοινωνικά αλλά και οικονομικά αδύναμοι, ηλικιωμένοι και παιδιά, χρήζουν ανάγκης οδοντοτεχνικών εργασιών, όπως οδοντοστοιχίες και ορθοδοντικά μηχανήματα. Θεωρείται πως μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουν απομείνει μόλις 80 οδοντοτεχνίτες στα ειδικά εργαστήρια των μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Ταυτόχρονα, παρατηρείται ότι δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη σ’ αυτήν την ειδικότητα από το 2006 με αποτέλεσμα, οι δομές αυτές να αδυνατούν να προσφέρουν τις σημαντικές παροχές τους στις πλέον αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Πρόδηλο λοιπόν, είναι πως οδηγούμαστε στην πλήρη απαξίωση και κατάργηση αυτής της υπηρεσίας σε βάρος των ασφαλισμένων πολιτών. Αν και, υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις του κ. Πρωθυπουργού για προσλήψεις στις Δομές Δημόσιας Υγείας, ωστόσο δεν παρουσιάζεται καμία εξέλιξη επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1. Κρίνεται απαραίτητη την πρόσληψη τουλάχιστον 100 οδοντοτεχνιτών τόσο στα εργαστήρια ΠΕΔΥ όσο και στα Νοσοκομεία στα οποία προβλέπονται θέσεις οδοντοτεχνιτών ΤΕ στα οργανογράμματά τους;
2. Ποια είναι η τελευταία σχετική σας ενέργεια για την στελέχωση των δομών αυτών έστω και προσωρινά για την εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλης Οικονόμου

Χρήστος Κέλλας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΩΤΗΣΗ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΠΕΔΥ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!