Ερώτηση Β.Οικονόμου: »Αδικαιολόγητη αναμονή για απονομή συντάξεων»

Ερώτηση με θέμα την «αδικαιολόγητη αναμονή για απονομή συντάξεων» κατέθεσε προς τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα:

 «Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε έντονες διαμαρτυρίες πολιτών για μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων τόσο στις κύριες όσο και τις επικουρικές συντάξεις. Η κυβέρνηση μας μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 είχε δρομολογήσει διαδικασίες όπως το Σύστημα ΑΤΛΑΣ (ψηφιοποίηση ασφαλιστικής ιστορίας), διασύνδεση Πληροφορικού Συστήματος ΙΚΑ και Γενικού Λογιστηρίου με το Σύστημα απονομής Επικουρικών Συντάξεων καθώς και την ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας του Ταμείου ΤΕΑΥΕΚ του ΕΤΕΑ, για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων.
Κατόπιν αυτών,

 Ερωτάστε:

  1. Ποιο είναι το πλήθος των σε εκκρεμότητα αιτήσεων συντάξεων κυρίων και επικουρικών ανά έτος και ανά Ταμείο;
  2. Ποιο είναι το εκτιμώμενο κόστος αναδρομικών συντάξεων ανά Ταμείο;
  3. Ποια η εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων ψηφιοποίησης της ασφαλιστικής ιστορίας των εργαζομένων που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση;
  4. Για τα μέτρα και τις δράσεις που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων καθυστερήσεων απονομής των συντάξεων»

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΡΩΤΗΣΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!