επιχείρηση-αναστροφής-του-κλίματος-206164
ΔΗΜΟΣΙΟ | 10.08.2014 | 12:51

Επιχείρηση «αναστροφής του κλίματος» από την κυβέρνηση μετά τον ΕΝΦΙΑ – Σχέδιο για ελάφρυνση φορολογικών βαρών και κατευνασμού των αντιδράσεων για την αξιολόγηση

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Πρέπει να υπάρξει το ταχύτερο δυνατόν μια ορατή προοπτική για όλους» λέει τις τελευταίες ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς και υπεραμύνεται της αναγκαίας «αρμονίας» που πρέπει να υπάρξει ανάμεσα στη δημοσιονομική σωφροσύνη από τη μία πλευρά και στην ανάπτυξη από την άλλη.

Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός επιμένει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια με πολλές θυσίες των πολιτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, βασική προτεραιότητα είναι να υπάρξει αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία και στην οικονομία με στοχευμένες κινήσεις ώστε να νιώσει πραγματικά ο πολίτης ότι η χώρα αλλάζει σελίδα και εξέρχεται σταδιακά του Μνημονίου.

Προς αυτή την κατεύθυνση καταρτίζεται από την κυβέρνηση ένα πρόγραμμα σταδιακής ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών των προηγουμένων ετών με πιθανό χρονικό σημείο ανακοίνωσής του τη ΔΕΘ στις 6 Σεπτεμβρίου.

Στις 25 Αυγούστου θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει συσταθεί με πρόταση του κ. Βενιζέλου με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών που μειώνουν την ανεργία, δημιουργούν νέες και διασφαλίζουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια τις επόμενες ημέρες – και ήδη όλος ο μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών έχει κινητοποιηθεί – για να διορθωθούν άμεσα οι αδικίες και οι στρεβλώσεις με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), που έριξε βαριά τη σκιά του στη δικομματική κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες και δημιούργησε αρνητικό κλίμα.

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει από εδώ και πέρα η κυβέρνηση είναι οι αντιδράσεις των ενστόλων για το συνταξιοδοτικό τους, μετά και την προ ημερών ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ενώ η ομοσπονδία των αστυνομικών έχει δημοσιοποιήσει ονομαστικό κατάλογο με τους βουλευτές που το ψήφισαν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι η επικείμενη συνολική ρύθμιση για τα αναδρομικά τους θα ηρεμήσει το κλίμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα υπάρξει προνομιακή μεταχείριση.

Η δικομματική κυβέρνηση δεν θέλει να έχει άλλα ανοιχτά μέτωπα και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι διαμηνύεται συνεχώς και από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη πως η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.