Επίθεση Βενιζέλου σε Παπανδρέου – «Σταλινισμός» οι καταγγελίες Δραγασάκη

Επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου και των υποστηρικτών του στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μέσω της τηλεοπτικής του συνέντευξης στον Alpha, επισημαίνοντας ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που εφαρμόζει και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις επιλογές της προηγούμενης ηγεσίας, τις οποίες η σημερινή ηγεσία προσπαθεί να διορθώσει.

«Η δική μας η πολιτική είναι αυτή, την οποία πολιτική μάλιστα την διαμόρφωσε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ 2009 – 2010 -2011 σε πολύ μεγάλο βαθμό και πάνω στις βάσεις αυτών των επιλογών προσπαθούμε να διορθώσουμε, να βελτιώσουμε, να οικοδομήσουμε και να βγάλουμε τη χώρα με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από την κρίση.

Nα μιλάμε για σοβαρά πράγματα. Σοβαρό πράγμα είναι να μην δέχεσαι ότι αυτό που έκανε η χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια είναι σωστό. Και να λες ότι κάναμε λάθος πολιτικές. Ναι. Τις ξεκινήσαμε λάθος το 2009, τις συνεχίσαμε λάθος, για να τις διορθώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Τα συντρίμμια είναι συντρίμμια της ανευθυνότητας δεκαετιών, διότι και εμείς φταίμε που δώσαμε, αν θέλετε, συγχωροχάρτι στην περίοδο 2004 – 2009. Αν είχαμε λειτουργήσει διαφορετικά το 2009 – 2010, δεν θα είχε λησμονηθεί και η περίοδος 2004 – 2009. Έτσι δεν είναι; Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «πέμπτη φάλαγγα στο ΠΑΣΟΚ την οποία απαρτίζουν αυτοί που λένε ότι είναι ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν το ψήφισαν». «Πέμπτη φάλαγγα είναι που αυτοί που λένε ότι είναι ΠΑΣΟΚ και δεν είναι. Δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Είναι το κριτήριο του παραβάν. Εάν όλοι αυτοί που λένε ότι είναι ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι υποψήφιοι σε άλλα κόμματα, στελέχη άλλων κομμάτων, ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, ήταν πράγματι με το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά, θα ήμασταν το πρώτο κόμμα στις εκλογές. Το πρώτο κόμμα. Ας μας αφήσουν να αναπνεύσουμε. Αν έχουν πάει σε άλλους χώρους, ας αγωνιστούν στους άλλους χώρους στους οποίους πήγαν για μία άλλη πολιτική», τόνισε.

«Η αντιπολίτευση έχει σκυλιάσει με αυτό που έχουμε πετύχει» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφορικά με τις καταγγελίες Δραγασάκη είπε ότι «αυτό είναι συκοφαντική μεταφυσική που κυριαρχεί σε όλη τη χώρα. Αυτό είναι σταλινισμός».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση