Επίθεση της ΔΗΜΑΡ στον Αρβανιτόπουλο για τη διαθεσιμότητα

Αρνητική στάση κατά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο προοιωνίζεται η επίθεση της ΔΗΜΑΡ στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών. Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη τονίζει τα εξής:
«Ο Υπουργός Παιδείας οφείλει να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα με ποιο σκεπτικό και ποια διαδικασία αποφάσισε την κατάργηση κρίσιμων ειδικοτήτων της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Σε μια εποχή που η πρακτική εξειδίκευση είναι κλειδί για μια θέση στην αγορά εργασίας, ειδικά για τα μη προνομιούχα στρώματα της κοινωνίας,  ο κ. Αρβανιτόπουλος καταργεί την παροχή δημόσιας  Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας και στις ειδικότητες Αισθητικής, Κομμωτικής και Γραφικών Τεχνών στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ, διοχετεύοντας στην πράξη τις κατηγορίες των νέων που προσανατολίζονται στις εν λόγω ειδικότητες στις ιδιωτικές σχολές.  Πέρα από το ότι  χιλιάδες εκπαιδευτικοί  τίθενται  σε καθεστώς διαθεσιμότητας χωρίς εμφανή λόγο, χιλιάδες  μαθητές και μαθήτριες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν δίδακτρα κινδυνεύουν  να βρεθούν χωρίς σχολείο, και κατ’επέκταση χωρίς  δυνατότητα διεκδίκησης μιας επαγγελματικής θέσης στο μέλλον.
Ποιο θεσμικό όργανο, ποιοι υπηρεσιακοί ή πολιτικοί παράγοντες εισηγήθηκαν αυτή την απόφαση, η οποία διαλύει την δημόσια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση; Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μέρες πριν, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί,  από την παρουσίαση  της πρότασης του Υπουργείου για το τεχνολογικό λύκειο. Πώς είναι δυνατόν οι καταργήσεις ειδικοτήτων στο Επαγγελματικό Λύκειο να προηγούνται της ανακοίνωσης του συνολικού σχεδίου;»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΑΡ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!