Εμφυλιοπολεμική δήλωση από βουλευτή της ΝΔ για Κολοκοτρώνη και Αριστερά
Τετάρτη
11
Μάι
Back

Εμφυλιοπολεμική δήλωση από βουλευτή της ΝΔ για Κολοκοτρώνη και Αριστερά

Μια άκρως διχαστική και εμφυλιοπολεμική δήλωση που φέρεται να έκανε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε, την περασμένη Κυριακή, η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας για την επέτειο της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, φέρνει στο φως ο πρώην βουλευτής του νομού και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος.

Σε επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής, με κοινοποίηση στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Θ. Πετράκος ενημερώνει ότι ο Μ. Χρυσομάλλης, ενώ ήταν εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στην εκδήλωση, δήλωσε αμέσως μετά το πέρας της τελετής,στο χώρο της εκδήλωσης και κάτω από το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη τα εξής: «Επειδή ο Κολοκοτρώνης πίστευε στο έθνος και στη δημοκρατία είναι σίγουρα Έλληνας, είναι σίγουρα Μεσσήνιος και σίγουρα δεν είναι αριστερός διότι η αριστερά δεν πιστεύει στο έθνος».

«Ο κ. Μ. Χρυσομάλλης συζητώντας με τους φίλους του έχει φυσικά δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, ακόμη και την πιο ακροδεξιά και εμφυλιοπολεμική άποψη. Ως εκπρόσωπος όμως της Βουλής των Ελλήνων οφείλει να σέβεται τουλάχιστον το θεσμό που εκπροσωπεί» επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Πετράκος.

Και συνεχίζει: «Επειδή όμως οι δηλώσεις αυτές του εκπροσώπου της Βουλής των Ελλήνων είναι απαράδεκτες, διχαστικές, υβριστικές, άθλιες και προσβλητικές, οι οποίες προσβάλλουν όχι μόνο τους Αριστερούς και την Αριστερά αλλά τη Βουλή των Ελλήνων, το Δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, τους ήρωες του 1821 και πρώτα απ’ όλα το «Γέρο του Μοριά» Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, το Προεδρείο της Βουλής οφείλει να προχωρήσει σε πολιτική αποδοκιμασία και σε επίπληξη του συγκεκριμένου βουλευτή με δεδομένο ότι ήταν εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στην Εθνική αυτή εκδήλωση τιμής και μνήμης του Αρχιστρατήγου της Επανάστασης του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη».

πηγή: efsyn.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!