Ανοιχτή Πόλη: Να αναβληθεί η επανεκκίνηση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης

Να αναβληθεί η επανεκκίνηση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα ζητά η παράταξη Ανοιχτή Πόλη με ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα:

Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε την επανεκκίνηση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα από την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου.

Κατανοούμε την ανάγκη ρύθμισης και ελέγχου της κυκλοφορίας και της στάθμευσης στο κέντρο, ιδίως μετά το περιορισμένο έστω άνοιγμα του λιανεμπορίου. Ωστόσο, η ελεύθερη στάθμευση που ισχύει τους τελευταίους μήνες στο κέντρο της Αθήνας συμβάλλει σημαντικά στην αποφόρτιση των μέσων μαζικής μεταφοράς, τα οποία αποτελούν μία από τις κύριες εστίες διασποράς του κορωνοϊού, αφού η κυβέρνηση τόσο καιρό δεν έχει μεριμνήσει για την επαρκή ενίσχυση και για την αύξηση των δρομολογίων τους, όπως καθημερινά διαπιστώνουν οι πολίτες.

Στην παρούσα φάση εξέλιξης της πανδημίας και καθώς τα νοσοκομεία της Αττικής δέχονται ολοένα αυξανόμενη πίεση, η επανεκκίνηση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης είναι ένα άκαιρο μέτρο που ενδεχομένως να έχει δυσμενείς συνέπειες στη δημόσια υγεία.

Με βάση τα παραπάνω, η Ανοιχτή Πόλη θεωρεί την απόφαση αυτή υγειονομικά άστοχη και κατέθεσε στον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αστυνομία αίτημα για αναβολή της επανεκκίνησης του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί η εμπειρία της τρέχουσας εβδομάδας και τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!