ελευθερία-του-τύπου-τελευταία-στην-εε-469310
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 03.05.2022 | 12:37

Ελευθερία του Τύπου: Τελευταία στην ΕΕ η Ελλάδα (εικόνα) 

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ελευθερία του Τύπου:  “Bουτιά” 38 θέσεων έκανε η Ελλάδα στη επικαιροποιημένη ετήσια έκθεση του 2022 των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, World Press Freedom Index, η οποία αξιολογεί την κατάσταση της δημοσιογραφίας σε 180 χώρες του κόσμου. Δηλαδή, από τη θέση 70 πέρυσι, φέτος βρεθήκαμε στη θέση 108.

H Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη θέση από την αυταρχική Ουγγαρία του Όρμπαν, τη Μάλτα της δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια και στη δίωξη της Μαρίας Εφίμοβα, που είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Σύμφωνα με το World Press Freedom Index, υπάρχει γενικότερη αύξηση των ΜΜΕ που ακολουθούν το «μοντέλο του Fox News»

Image

Νικολέτα Αρκολάκη

Η Νικολέτα Αρκολάκη έχει μεγάλη εμπειρία στη ροή ειδήσεων και ασχολείται εργασιακά και θέματα προσλήψεων. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.