υπεξ-συμμετέχει-με-την-εε-στην-καταδίκ-937940
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 26.03.2022 | 13:10

ΥΠΕΞ: Συμμετέχει με την ΕΕ στην καταδίκη της εκτόξευσης πυραύλου από τη B.Κορέα

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην καταδίκη από την ΕΕ της εκτόξευσης του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από τη Βόρεια Κορέα (ΛΔΚ), στις 24 Μαρτίου, συμμετέχει η Ελλάδα, με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter. Πρόκειται, όπως επισημαίνεται, για παραβίαση πολυάριθμων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αποτελεί σοβαρή απειλή για τη διεθνή και περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια.

Στην ίδια ανάρτηση παρατίθεται και η καταδίκη της ΕΕ, μέσω του ύπατου εκπροσώπου της, Ζοζέπ Μπορέλ. Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως η ΕΕ καταδικάζει απερίφραστα την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη ΛΔΚ και της απευθύνει έκκληση να απόσχει από κάθε περαιτέρω δράση που θα μπορούσε να οξύνει τις διεθνείς ή περιφερειακές εντάσεις και να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κώστας Παναγιωτάκης

O Κώστας Παναγιωτάκης, πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με εμπειρία άνω των 20 ετών στο αυτοδιοικητικό & πολιτικό ρεπορτάζ. Τα τελευταία χρόνια κατέχει θέσεις ευθύνης σε Μέσα τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας. http://www.linkedin.com/in/kostas-panagiotakis-45333141b