Δωρεά 8 εκατομμύρια ευρώ από τη Βουλή για 50 κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό

Τη δωρεά ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τη διαχείριση ασθενών με κορονοϊό και τη δημιουργία 50 επιπλέον κλινών Μονάδος Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» αποφάσισε πριν από λίγη ώρα ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων (στην οποία εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα), κατόπιν σχετικής πρότασης που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Οι εν λόγω νέες κλίνες ΜΕΘ προγραμματίζεται να παραδοθούν εντός 60 ημερών από της ενάρξεως των εργασιών σε πλήρη λειτουργία, μαζί με τον πλήρη εξοπλισμό τους και προφανώς θα ενισχύσουν σημαντικά και σε μόνιμη βάση το ΕΣΥ.

Σημειώνεται, ότι οι 32 εξ αυτών των κλινών θα αναπτυχθούν σε μεταλλικό κτίριο ειδικών προδιαγραφών συνολικού εμβαδού 720 τετραγωνικών μέτρων που θα κατασκευαστεί στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου αναφοράς για COVID-19 «Σωτηρία». Οι υπόλοιπες 18 θα αναπτυχθούν στο ίδιο νοσοκομείο, σε υπάρχον κτίριο, τμήμα του οποίου θα μετατραπεί για την εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου σκοπού.

Όπως δήλωσε ο κ. Τασούλας «από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση η Βουλή των Ελλήνων διαβουλευόταν με την Κυβέρνηση για την προσφορότερη συνδρομή της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι συνεννοήσεις μας κατέληξαν στην ανάληψη από την Βουλή των Ελλήνων του συνολικού κόστους δημιουργίας 50 νέων κλινών εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Σωτηρία που είναι ένας από τους πολύτιμους προμαχώνες της πρωτοφανούς υγειονομικής μάχης που διεξάγεται. Ξέροντας, όπως απεδείχθη από την σημερινή ομόφωνη απόφασή μας, ότι όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου δίνουν προτεραιότητα στην αύξηση των ΜΕΘ προχώρησα στην έκφραση αυτής της διάθεσης και δυνατότητας του Κοινοβουλίου προς τον κ.Πρωθυπουργό και το Υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα στις 28 Μαρτίου να υποβληθεί σχετικό αίτημα από τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, το οποίο σήμερα έγινε ομόφωνα δεκτό».

Δείτε τη σχετική επιστολή που εστάλη από το υπουργείο Υγείας προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΟΥΛΗ, ΔΩΡΕΑ, ΜΕΘ, 8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!