Κορωνοϊός: Υπο αυστηρά μέτρα προστασίας λειτούργησε η Βουλή (φωτο)

Βασική επιδίωξη του προεδρείου της Βουλής είναι να αποτραπεί κάθε επαφή μεταξύ όσων συμμετέχουν τις κοινοβουλευτικές εργασίες και να αντιμετωπιστούν κενά ασφάλειας όπως αυτά που εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στην περίπτωση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Κέλλα.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το γραφείο τύπου του κοινοβουλίου, στην αίθουσα της Ολομέλειας συζητήθηκε και ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του κοινωφελούς ιδρύματος με την επωνυμία «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΙΟΝΑ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ» και του Ελληνικού Δημοσίου» με ελάχιστους βουλευτές που κάθισαν με αρκετά έδρανα κενά ανάμεσά τους. Συνολικά, τον λόγο έλαβαν έξι εισηγητές απο κάθε κοινοβουλευτική ομάδα, απο ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο παριστάμενος υπουργός.

koronoiosvouli1

Αντίστοιχη εικόνα υπήρξε και στην συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα της γερουσίας προκειμένου να τηρούνται υγειονομικές αποστάσεις.

Ωστόσο προβληματισμός εγείρεται από τις συνθήκες εργασίας των πρακτικογράφων και υπόλοιπων υπαλλήλων οι οποίοι λόγω των εργασιακών αναγκών δεν μπορούσαν να φορούν γάντια ή να τηρούν καθ’ όλη την διάρκεια των συνεδριάσεων τις απαραίτητες αποστάσεις ασφάλειας.

Απο την πλευρά των βουλευτών, το θετικό παράδειγμα έδωσε η εισηγήτρια του ΜεΡΑ25 Μαρία Αμπατζίδη που εμφανίστηκε με γαλάζια γάντια μιας χρήσης. Στις επόμενες συνεδριάσεις πιθανότατα να την μιμηθούν και άλλοι βουλευτές.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΕΤΡΑ, ΒΟΥΛΗ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΑΥΣΤΗΡΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!