δημοσκόπηση-pulse-πιάνει-ταβάνι-η-ανησυ-1582237
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 07.05.2026 | 21:16

Δημοσκόπηση Pulse: “Πιάνει ταβάνι” η ανησυχία των πολιτών για την οικονομία

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα ύψη παραμένει η ανησυχία των Ελλήνων πολιτών για τις οικονομικές επιπτώσεις της του πολέμου στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, ενώ φαίνεται ότι μοιρασμένες είναι οι απόψεις για την επίδραση και τη στόχευση των κυβερνητικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προς αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του πολέμου.

Πτώση για τη Νέα Δημοκρατία, στο 15% η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ

Στην πρόθεση ψήφου, απώλειες της τάξεως του 1,5%, σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση της Pulse, καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, καθώς από το 31% έπεσε στο 29,5% στην πρόθεση ψήφου με κατανομή.

Την ίδια εικόνα, με παγιωμένα ποσοστά, παρουσιάζουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία δείχνουν εγκλωβισμένα και δίχως λύσεις να προτείνουν. Λύσεις, τουλάχιστον, που να τυγχάνουν της αποδοχής των πολιτών.

Τι λένε οι πολίτες για Τσίπρα και Καρυστιανού

Τσίπρας και Καρυστιανού παρουσιάζουν ποσοστά αποδοχής περίπου στο 20%.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.