δημοσκόπηση-gpo-άνοδος-νδ-ελασ-πτώση-πασ-1586869
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 27.06.2026 | 11:44

Δημοσκόπηση GPO: Άνοδος ΝΔ, ΕΛΑΣ, πτώση ΠΑΣΟΚ, Καρυστιανού

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει η νέα δημοσκόπηση, με τη Νέα Δημοκρατία να εμφανίζεται ενισχυμένη στην πρόθεση ψήφου και να διατηρεί καθαρό προβάδισμα. Την ίδια ώρα, άνοδο σημειώνουν η ΕΛΑΣ, η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ, ενώ πτωτική τάση καταγράφουν το ΠΑΣΟΚ, η «Ελπίδα» και η Πλεύση Ελευθερίας, αποτυπώνοντας ένα ρευστό πολιτικό τοπίο με μετακινήσεις και διαφοροποιήσεις στις διαθέσεις των ψηφοφόρων.

Πιο αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ενισχυμένη, με αυξημένη συσπείρωση, καταγράφοντας ποσοστό 26% έναντι 25% στην προηγούμενη μέτρηση. Άνοδο παρουσιάζει και η ΕΛΑΣ, η οποία ανεβαίνει από το 13,2% στο 14,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να κινείται πτωτικά, υποχωρώντας στο 10,2% από 10,8%.

Σημαντική πτώση καταγράφει η «Ελπίδα», χάνοντας 2,3 ποσοστιαίες μονάδες και πέφτοντας στο 6,9% από 9,2% στην πρώτη καταγραφή. Πτωτική είναι και η πορεία της Πλεύσης Ελευθερίας, που διαμορφώνεται στο 3,8%. Αντίθετα, μικρή άνοδο σημειώνουν η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ, με ποσοστά 8,2% και 8% αντίστοιχα.

dhmoskophsh.jpeg