Διεύρυνση κατηγορητηρίου κατά Παπακωνσταντίνου - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
28
Σεπτέμβριος
Back

Διεύρυνση κατηγορητηρίου κατά Παπακωνσταντίνου

Τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ψήφισε το απόγευμα της Πέμπτης η Ολομέλεια της Βουλής με μεγάλη πλειοψηφία 234 ψήφων «υπέρ», 21 «κατά» και 7 «παρών».

Ως βολικό θύμα, γιατί δεν έχει -όπως είπε- προστάτες, περιέγραψε τον εαυτό του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής πριν από την ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου άσκησε κριτική στον τρόπο που λειτουργεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, κάνοντας λόγο για «επιλεκτικές διαρροές» εδώ και μήνες προκειμένου να ενοχοποιηθεί αποκλειστικά ο ίδιος, ενώ αναρωτήθηκε μάλιστα τι έκαναν οι διάδοχοί του στο υπουργείο προς αξιολόγηση της λίστας και αύξησης των δημοσίων εσόδων.

«Δεν θυμάμαι στο παρελθόν τέτοιο ευτελισμό Επιτροπής της Βουλής» τόνισε.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!