Χαρίτσης: «Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει πολιτική́ διέξοδο στην ανασφάλεια που επικρατεί́ στην κοινωνία» - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Χαρίτσης: «Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει πολιτική́ διέξοδο στην ανασφάλεια που επικρατεί́ στην κοινωνία»

«Αντί́ η κυβέρνηση να θριαμβολογεί́, θα έπρεπε να σκύψει πάνω στα προβλήματα και να προσφέρει λύσεις» δηλώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος». Και προσθέτει: «Έχουμε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις», «οι ανατιμήσεις του τελευταίου διαστήματος δημιουργούν τεράστιο ζήτημα επιβίωσης για νοικοκυριά́ και μεσαίες επιχειρήσεις» ενώ«το 60% των επιχειρήσεων έχουν αποκλειστεί από́ οποιοδήποτε πρόγραμμα ενίσχυσης και βεβαίως από́ το τραπεζικό́ σύστημα».

Ο Αλ. Χαρίτσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αρνείται  πεισματικά́ να εφαρμόσει ένα γενναίο πρόγραμμα ρύθμισης των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, το οποίο θα περιλαμβάνει και κούρεμα της βασικής οφειλής»,«όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι παραγωγικοί́ φορείς». Παράλληλα και αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης επισημαίνει ότι «η πρόταση της κυβέρνησης δεν συζητήθηκε με κανέναν». «Αντί να χρηματοδοτήσουμε την πραγματική́ οικονομία, έχουμε χρηματοδότηση μέσω των συστημικών τραπεζών, με γνωστά́ κριτήρια που αποκλείουν την κοινωνική́ πλειονότητα» ενώ «απουσιάζει η περιφερειακή́ και τοπική́ διάσταση».  Ο ίδιος προτείνει «ενεργό́, ρόλο της Αναπτυξιακής Τράπεζας» την οποία «δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ  ακριβώς για  να χρηματοδοτήσει μικρές και μεσαίες και νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις υψηλού ρίσκου που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό́ δανεισμό́»

«Έχουμε παρουσιάσει τις προτάσεις μας στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική́ κοινωνία:το νέο ΕΣΥ, τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας, το Ταμείο Ανάκαμψης, την πράσινη μετάβαση με την κοινωνία παρούσα» υπενθυμίζει ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντας:  «Δουλειά μας είναι να δώσουμε πολιτική́ διέξοδο στη δυσαρέσκεια, τον φόβο και κυρίως την ανασφάλεια που επικρατεί́ στην κοινωνία, μέσα από μια ριζοσπαστική́ και συνάμα ρεαλιστική́ πρόταση για το πώς μπορεί́ η χωρά να πάει διαφορετικά».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!