Άννα Ασημακοπούλου -Οικονομία: Δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα ο δρόμος

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 29 Μαΐου 2020 - 11:02
  • Comments Off

Το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων και της διαδικασίας εκταμίευσης των χρημάτων που αντιστοιχούν σε κάθε χώρα από το νέο ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης, περιέγραψε στον Θέμα 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη, η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου.

Η ίδια εξήγησε ότι οι πρώτες συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών -κρατών θα γίνουν στις 19 Ιουνίου (με την εισήγηση για το νέο ταμείο να εκτείνεται σε 2.000 σελίδες) και χαρακτήρισε “υπεραισιόδοξο” το σενάριο να ληφθούν με την πρώτη Σύνοδο Κορυφής αποφάσεις. “Μάλλον θα πάμε σε μια δεύτερη ευκαιρία” σημείωσε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ και γνωστοποίησε
πως “το χρονοδιάγραμμα είναι αυτό να το ψηφίσουμε στα τέλη Αυγούστου” στο Ευρωκοινοβούλιο.

Με δεδομένο ότι οι ανάγκες τρέχουν, “αυτό που συζητιέται είναι να υπάρξει μια γεφύρωση, ένα ποσό γεφύρωσης για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν το καλοκαίρι, με ορίζοντα το τέλος του μήνα” αποκάλυψε η κ. Ασημακοπούλου.

Η ίδια ευχήθηκε οι διαδικασίες απορρόφησης των κονδυλίων του νέου ταμείου να είναι πιο γρήγορες, εξηγώντας πως θα “γίνει ένας ειδικός παράπλευρος μηχανισμός για να το κινήσει αυτό το ταμείο γρήγορα”.

Ερωτηθείσα αν η χρηματοδότηση αυτή ενεργοποιεί σενάρια πρόωρων εκλογών, “θα ήταν τακτικιστική κίνηση” σχολίασε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε πως “η μεταρρυθμιστική ορμή είναι κάτι που θα συνεχιστεί και με αυτό το σενάριο είναι απαραίτητη”. “Νομίζω ότι ο κόσμος έχει χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον κ. Μητσοτάκη” τόνισε η κ. Ασημακοπούλου και σημείωσε πως τους επόμενους μήνες στην οικονομία “δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα ο δρόμος”.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΝΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!