αλέξης-γεωργούλης-σήμερα-η-συνεδρίασ-1170161
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 23.05.2023 | 10:42

Αλέξης Γεωργούλης: Σήμερα η συνεδρίαση για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την άρση ασυλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη αποφασίζει σήμερα η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (JURI), η οποία αναμένεται να συνδριάσει εντός της ημέρας με εισηγητή τον Πολωνό Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη έχει γίνει καταγγελία στις βελγικές αρχές από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για βιασμό και κακοποίηση.

Σε περίπτωση άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και παραπομπής του σε δίκη, αν καταδικαστεί αντιμετωπίζει ποινές κάθειρξης από 5 έως 10 έτη.

Και ο ίδιος ο ευρωβουλευτής πάντως με τρεις επιστολές προς την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας, επιμένοντας στην αθωότητά του, θέλοντας να αποδείξει ότι πίσω από την καταγγελία κρύβεται πολιτική σκοπιμότητα.

Σήμερα, εξάλλου αναμένεται η απόφαση και για την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, ενώ στην ατζέντα της επιτροπής περιλαμβάνεται και το αίτημα περί ενίσχυσης της ασυλίας που είχε καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.