γεωργούλης-την-τρίτη-η-άρση-της-ασυλία-1180434
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 17.05.2023 | 23:32

Γεωργούλης: Την Τρίτη η άρση της ασυλίας του

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την Τρίτη 23 Μαΐου αναμένεται να γίνει η συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (JURI) προκειμένου να αποφασίσει για την άρση ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γεωργούλης κατηγορείται για βιασμό και σωματική κακοποίηση εις βάρος στελέχους του ΠΑΣΟΚ, με την καταγγελία να έγινε από το ίδιο το θύμα.

Εισηγητής στην επιτροπή θα είναι ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Σύμφωνα με το ποινικό σύστημα του Βελγίου και στην υποθετική περίπτωση καταδίκης του, ο ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, μέχρι στιγμής, έχει αποστείλει 3 επιστολές για την επίσπευση των διαδικασιών. Αυτήν τη φορά, απευθύνθηκε στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην επιστολή, ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι δε συντρέχουν λόγοι για την καθυστέρηση της συζήτησης.

Είχαν προηγηθεί άλλες δύο με αποδέκτη την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, προκειμένου να συνδράμει η ίδια στις διαδικασίες.

Η υπερασπιστική του γραμμή κινείται σε δύο άξονες: Να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του και να αποδείξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση.

Σημειώνεται πως προκειμένου ο ανεξάρτητος, πλέον, ευρωβουλευτής να λάβει τη δικογραφία της υπόθεσής του, πρέπει να αρθεί η ασυλία του.

Η απόφαση για τη Μαρία Σπυράκη

Την ίδια ημέρα αναμένεται να υπάρξει απόφαση για την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται και το αίτημα ενίσχυσης της ασυλίας που είχε καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαιτίας των υποκλοπών.

Θα συμμετέχει κανονικά στις ψηφοφορίες της ευρωβουλής

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης θα συμμετέχει κανονικά στις ψηφοφορίες της Ευρωβουλής όχι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, και επίσης έχει παραδώσει όλους τους φακέλους που διαχειριζόταν.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.