Οι φετινές πυρκαγιές στην Ελλάδα έκαψαν έκταση ίση με τη Σαλαμίνα

Έκταση πρασίνου ίση με τη Σαλαμίνα κάηκε φέτος στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία  που προέρχονται από το Κέντρο δορυφορικής παρακολούθησης φυσικών καταστροφών Beyond του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

 

Με βάση τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι κάηκαν τουλάχιστον 96.100 στρέμματα γης, εκ των οποίων τα 14.400 ήταν κωνοφόρα δάση.

Οι νομοί που επλήγησαν περισσότερο από του άλλους, είναι της Ευβοίας και της Βοιωτίας με τις μεγάλες φωτιές του καλοκαιριού εκεί που κράτησαν για μέρες καίγοντας χιλιάδες στρέμματα.

Στην Εύβοια εκδηλώθηκαν πέντε φορές φωτιές, εξαφανίζοντας 12.570 στρέμματα δάσους ενώ στη Βοιωτία εκδηλώθηκαν τρεις μεγάλες φωτιές. Το αποτέλεσμα από αυτές τις τρεις ήταν να καούν 10.000 στρέμματα.

Όμως δεν ήταν οι μόνες περιοχές που είχαν μεγάλες καταστροφές, καθώς στη Ζάκυνθο είχαμε αναλογικά τις περισσότερες καμένες εκτάσεις, ενώ στην Ελαφονήσο χάθηκαν 5.100 στρέμματα περιοχής Natura.

Ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Χάρης Κοντοές μιλώντας για το θέμα στα «ΝΕΑ» τόνισε ότι, οι δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, επιβάλλουν στους επιστήμονες την ανάπτυξη συστημάτων παρακολούθησης, έγκαιρης προειδοποίησης και πρόγνωσης με στόχο την αποτελεσματική πρόληψη και τη χάραξη στρατηγικής στην αντιμετώπιση των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΣΑΛΑΜΙΝΑ, ΦΩΤΙΕΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!