Μαθητές από όλο τον κόσμο στους δρόμους για την κλιματική αλλαγή (φωτο)

«Ο πλανήτης κατεβαίνει σε απεργία», γράφει το CNN απεικονίζοντας στην ιστοσελίδα του φωτογραφίες από διαδηλώσεις μαθητών σε όλο τον κόσμο.

Οι μαθητές απεργούν και στην μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου, την Ινδία: εκεί όπου εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Τα μηνύματα που αναρτώνται στο Twitter από την Greenpeace δείχνουν ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν πλέον φθάσει στα όριά τους.

Διαδηλώσεις και στο Βερολίνο:

berlin

«Πού είναι το δικαίωμά μου να αναπνέω;», γράφει ένας Ινδός χρήστης.

Στο πλευρό των νεαρών διαδηλωτών που έχουν κατακλύσει τους δρόμους βρίσκονται και εργαζόμενοι των εταιρειών τεχνολογίας, όπως της Amazon, του Facebook και της Microsoft.

Στο Σύνταγμα και οι Έλληνες μαθητές:

DSC_0404
DSC_8083

Στους δρόμους και οι μαθητές στην Ινδία:

Προβολή εικόνας στο Twitter

Προβολή εικόνας στο Twitter

Κινητοποιήσεις σε Ινδονησία και Τουρκία:

ino098
068_FtpTrial-AA_20092019_1016496

Πάνω από 1500 υπάλληλοι της Amazon δεν θα προσέλθουν σήμερα στην εργασία τους, όπως αναφέρει το CNN. Αλλά και εργαζόμενοι της Microsoft θα κατέβουν στους δρόμους. «Η ρύπανση βλάπτει τους ανθρώπους», είναι το κεντρικό σύνθημά τους.

Εργαζόμενοι της Google θεωρούν ότι η τεχνολογία δεν είναι «πράσινη».

vli990
Στο πλευρό των νεαρών διαδηλωτών, Amazon, Facebook και Microsoft

«Υποστηρίζουμε τους φοιτητές και τους συναδέλφους μας υποστηρίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον – δεσμευόμαστε για τολμηρή δράση σε ολόκληρη την τεχνολογική βιομηχανία και πέραν αυτής», γράφουν σε μηνύματά τους στο Twitter.

Εργαζόμενοι στο Facebook και το Twitter δεσμεύθηκαν επίσης να απεργήσουν και αυτοί σήμερα.

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΔΡΟΜΟΥΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!