καταγγελία-δήμος-κύμης-αλιβερίου-αμ-1424308

Καταγγελία – Δήμος Κύμης Αλιβερίου: Αμίαντος και άλλα επικίνδυνα υλικά σε ποτάμι (φωτο)

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε παράνομο σκουπιδότοπο έχει εξελιχθεί ο ποταμός Μανικιάτης, ο οποίος μάλιστα θεωρείται προτατευόμενη περιοχή, καθώς σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύει το aftodioikisi.gr, στο σημείο έχουν συσσωρευθεί μπάζα, ηλεκτρικές συσκευές κ.α., με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Αναλυτικά η επιστολή:

Με την παρούσα επιστολή σας στέλνουμε φωτογραφικό υλικό από σκουπιδότοπο, (παρακαλούμε τους αρμοδίου του Υπουργείου να αξιολογήσουν τη νομιμότητα του σκουπιδότοπου), του Δ. Κύμης Αλιβερίου δίπλα στον ποταμό Μανικιάτη. Το υλικό μαζεύτηκε πριν λίγες μέρες κατά τη διάρκεια πεζοπορικής βόλτας όπως συνηθίζουμε να κάνουμε στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές.
Η ρύπανση είναι πολύ μεγάλη και βάζει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια πολιτών.
Σας παρακαλούμε προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να προστατέψετε το περιβάλλον αλλά και τους πολίτες.
Στο σημείο, αν είναι δυνατόν. πετιούνται:
  1.            Ηλεκτρικές συσκευές.
  2.            Μπάζα,
  3.            Αμίαντος και πολλά άλλα.
  4.              Ξερά κλαδιά.
  5.           Οικιακός εξοπλισμός.
 Μετά από αναζήτηση στο διαδίκτυο προέκυψε κάτι για το οποίο πρέπει να είστε ενημερωμένοι.
Ο ποταμός Μανικιάτης στον οποίο βρίσκεται ο σκουπιδότοπος, με εκτός των άλλων, επικίνδυνες τοξικές ουσίες όπως ο αμίαντος, είναι προστατευόμενη περιοχή:
Προς διευκόλυνση σας στέλνουμε την θέση που βρίσκεται ο σκουπιδότοπος: https://maps.app.goo.gl/MghXFz8x5NSj7m169