Δεντροφύτευση στο Ποικίλο όρος από το Δήμο Φυλής - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Δεντροφύτευση στο Ποικίλο όρος από το Δήμο Φυλής

Με δεντροφύτευση έδωσαν την απάντησή τους στην πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου που κατέκαψε τη βόρεια πλευρά του Ποικίλου όρους, ο Δήμος Φυλής, η περιβαλλοντική οργάνωση you4all και η σοκολατοποιΐα ΙΟΝ. Φύτεψαν, το πρωί του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου 2021 χίλια (1000) δέντρα σε χώρο που βρίσκεται στην είσοδο του πρώην λατομείου Μουσαμά.

Πάνω από διακόσιοι εργαζόμενοι της ΙΟΝ συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους, με επικεφαλής την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Κωνσταντίνα Κωτσιοπούλου έφτασαν επί τόπου με λεωφορεία. Με τις οδηγίες της we4all, η οποία είχε μεταφέρει σκαπτικά εργαλεία και δέντρα, ολοκλήρωσαν την πρώτη περιβαλλοντική δράση της εταιρίας, η οποία, όπως ανέφερε η Πρόεδρος Κωνσταντίνα Κωτσιοπούλου, θα έχει και συνέχεια. Φυτεύτηκαν κυπαρίσσια, χαρουπιές, κουτσουπιές, ακακίες, γαζίες και μουριές. Δέντρα που επιλέχτηκαν επειδή είναι βραδύκαυστα κι έχουν μικρές ανάγκες σε νερό και τα οποία θα φροντίζει η we4all για τα επόμενα τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι να αναπτυχθούν. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης Γιάννης Ηλιόπουλος, στο συγκεκριμένο χώρο θα φυτευθούν, στο επόμενο διάστημα, άλλες τρεις χιλιάδες (3000) δέντρων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο αναπλ. Δήμαρχος του Δήμου Φυλής Βασίλης Γεωργιάδης μετάφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Χρήστου Παππού κι ευχαρίστησε την you4all, την Πρόεδρο και τους εργαζομένους της ΙΟΝ για την βοήθειά τους στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος στο Ποικίλο Όρος. “Το Περιβάλλον αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς είμαστε μέλη της Πανευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας των Δήμων κατά της κλιματικής αλλαγής”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Γεωργιάδης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!