υπουργικό-με-πηγαδάκια-εκλογών-ο-δ-1036736
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 21.06.2022 | 21:55

Υπουργικό με «πηγαδάκια» εκλογών -Ο διάλογος υπουργών & η αντίδραση Μητσοτάκη

Το προεκλογικό “άρωμα” της περιόδου έφτασε και μέσα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  για άλλη μια φορά,  δεν προσπάθησε να κλείσει τα σενάρια εκλογών το φθινόπωρο.

Όσον αφορά τις πληροφορίες για το τι συνέβη στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το ρεπορτάζ του STAR λέει ότι ο Κ.Μητσοτάκης δεν έκλεισε τα σενάρια για κάλπες το φθινόπωρο.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος Γιώργος Ευγενίδης αποκάλυψε και έναν ενδιαφέροντα διάλογο:

Κάποια στιγμή, ενώ γινόταν συζήτηση για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ανέφερε ότι πρέπει να συγκεντρωθούν όλες οι κυβερνητικές παρεμβάσεις για την κοινωνική πολιτική. Τότε, ο Μάκης Βορίδης διερωτήθηκε αν αυτό πρέπει να γίνει τη δεύτερη τετραετία.

«Φαντάζομαι εννοείς το 2023» απάντησε στον κ. Βορίδη, ο Νότης Μηταράκης. Ο κ. Βορίδης απάντησε με το γνωστό του σιβυλλικό χιούμορ, «ό,τι έχει ο πρωθυπουργός για τον χρόνο των εκλογών», με τον κ. Μητσοτάκη να χαμογελά, αλλά να μην κόβει την κουβέντα…

Ωστόσο, με αφορμή τη συζήτηση για τις ενέργειες του Υπουργείου  Εργασίας, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε αυτές να ενσωματωθούν στον πολιτικό λόγο των υπουργών και στελεχών της ΝΔ στις περιοδείες τους!

Εν τω μεταξύ, το ρεπορτάζ του Star υπενθύμισε το θέμα των προσλήψεων…  ως  ένα πάγιο χαρακτηριστικό περιόδων που προηγούνται των εκλογών και επισήμανε ότι εντός Ιουνίου προκηρύσσονται διαγωνισμοί για πάνω από 3.000 προσλήψεις σε ΔΕΚΟ, Δήμους, Υπουργεία και Οργανισμούς.

Να σημειωθεί ότι το θέμα των εκλογών τέθηκε ψηλά σήμερα και στην επικοινωνιακή διαμάχη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου να μη διαψεύδει το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Ο ίδιος χαρακτήρισε μάλιστα ως «επιτομή του πολιτικού παραλογισμού» το κάλεσμα που έκανε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ορίσει ημερομηνία εκλογών τον Σεπτέμβρη και να ορίσει υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.